A Nők Lapja 2021/29. számának Gasztro rovata.

A nyárban – a strandoláson, a dinnyén és a jégkrémen túl – a grillezés az egyik legjobb dolog, de ideje túllépni a megszokott pácokon, valamint az unásig ismert köreteken, és helyettük valami újat kipróbálni!

Édes-savanyú csirkecomb

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 fej vöröshagyma
  • olaj
  • 20 dkg hámozott, kockázott paradicsom (fél konzerv)
  • 1 dl ketchup
  • 1 tk. pirospaprika
  • 2 ek. barna cukor
  • 3 cm-es friss gyömbérdarab
  • 1-1 zöld és piros kaliforniai paprika
  • fél dl fehér balzsamecet
  • 4 filézett egész csirkecomb

A finomra vágott vöröshagymát kevés olajon lepirítjuk, majd hozzáadjuk a kockázott paradicsomot, a ketchupot, a pirospaprikát, a cukrot és a megtisztított, felkockázott gyömbért. Összeforraljuk, majd beledobjuk a kicsumázott, apró kockákra vágott paprikákat. Egyszer felforraljuk, majd beleöntjük az ecetet. A csirkecombokat lezárható dobozban leöntjük a páccal, és legalább 3 órára (vagy egy éjszakára) a hűtőbe tesszük. A pácból kivéve megsózzuk a húst, és közepes lángon, mindkét oldalán megsütjük a grillen. Grillezett zöldségekkel kínáljuk.

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 500 forintért, vagy regisztrálj, és 5 előfizetői tartalmat megnyitunk neked!
Próbáld ki most kedvezményesen!