A Nők Lapja 2021/29. számának Szépség rovata.

A nyári meleg és magasabb páratartalom hatására fokozódik a bőr faggyútermelése, ami nem túl jó hír azok számára, akik amúgy is a zsírosabb bőrtípusúak táborát erősítik. Megfelelő rutinnal és termékekkel azonban kordában tartható a nemkívánatos fényesedés, kipattogzás.

Tisztítsunk, de óvatosan!

Az arcbőrünkön és környékén található a legtöbb faggyútermelő mirigy a bőrünkön, így nem csoda, hogy ezek a területek hajlamosak leginkább zsírosodásra.

– Ebben az időszakban jellemző a bőrünk váladékainak felszaporodása (fokozódik a verejtékezés és a faggyútermelődés), ezért a hatékony tisztítással a pórusokban levő baktériumokkal vesszük fel a küzdelmet, illetve törekszünk a bőr egyensúlyának megőrzésére is – mondja Szűcs Ági, esztétikai terapeuta. – A reggeli és esti megfelelő tisztítás elengedhetetlen ehhez, ám kerüljük az agresszívan szárító arclemosókat. Minél gyakrabban és erőszakosabban távolítjuk el a bőr faggyúrétegét, annál inkább sértjük bőrünk barrier rétegét, ezáltal a nem ideális tisztítás az ellenkező hatást váltja ki.

Ha napközben fáradtnak érezzük a bőrünket, felfrissíthetjük termálvizes spray-vel.

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 500 forintért, vagy regisztrálj, és 1 héten keresztül minden előfizetői tartalmat megnézhetsz.
Próbáld ki most kedvezményesen!
Az előfizetés ára az első hónapban csak 500 Ft, ezt követően 1490 Ft havonta. Ha van már előfizetésed, lépj be .