A Nők Lapja 2021/28. számának Útitárs rovata.

Öveket becsatolni, leszállás következik a földi paradicsomban! Hosszas válogatás után úgy döntöttünk, ezt a gyöngyszemet mutatjuk meg olvasóinknak Vadas Zsuzsa kolléganőnk legújabb könyvéből: akár azért, hogy felkerüljön a bakancslistára, akár csak azért, hogy olvasás közben ábrándozzanak velünk együtt egy kicsit a boldogság szigetvilágáról.

Már odafelé a repülőgépen levetették a cipőnket. Mennyei érzés volt mezítláb megérkezni a Maldív-szigetek fővárosába, Maléba. A Hulhule nevű sziget két végét korallal hosszabbították meg, hogy a kifutópályára nagyobb gépek is leszállhassanak. Mégis úgy érezzük, mintha egyenesen az óceánban landolnánk – és ez nem érzéki csalódás –, de nehogy lehunyjuk a szemünket, mert a látvány csodálatos. Az ég kékje beleolvad a türkiz víztükörbe, és ezt az áttetsző, kékeszöldes káprázatot vakító keretbe foglalják a hófehér homokpadok – mögöttük kókuszpálmák sűrű sötétzöldje.

Mezítlábas luxusparadicsom

Hát ez tényleg nem a szegények paradicsoma, mégsem elérhetetlen. Attól függően, hogy melyik szigeten, milyen szállást választunk, emelkednek vagy csökkennek az árak is. Nem mindegy, mikor tervezzük a nyaralást. Főszezonban – novembertől áprilisig – telt ház van. Az árak is az egekbe emelkednek. Ilyenkor egyfolytában süt a nap, és egy csepp eső sem esik. Májustól októberig még tart az örök nyár, de már enyhül a forróság, esőt is hozhat a délnyugati monszun, főleg júniusban és júliusban. Ilyenkor kevesebb a turista, az árak is alacsonyabbak. Az éghajlat trópusi, a hőmérséklet többnyire csak éjszaka csökken 25 fok alá.

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 500 forintért, vagy regisztrálj, és 1 héten keresztül minden előfizetői tartalmat megnézhetsz.
Próbáld ki most kedvezményesen!
Az előfizetés ára az első hónapban csak 500 Ft, ezt követően 1490 Ft havonta. Ha van már előfizetésed, lépj be .