A Nők Lapja 2021/28. számának Szépség rovata.

Gyerekkorunk óta rendszeres része az életünknek, gondolkodás nélkül csináljuk, ám nem biztos, hogy a megfelelő módszerrel és a legjobb termékekkel. Pedig a hajmosás nem csak a higiéniáról szól – nagyban befolyásolja hajunk minőségét és egészségét.

Arról, hogy milyen gyakran szükséges hajat mosni, sok tévhit kering a köztudatban. Ennek oka talán az is lehet, hogy nincs biztos recept. Hajunk állaga és a fejbőr működése különböző tényezők függvényében változhat: például a korral, az egészségügyi állapotunkkal együtt, de az is befolyásolhatja, épp hol élünk, mennyit időzünk kint és mennyit bent, milyen évszak van, mennyire szennyezett a levegő, és így tovább.

– A hajmosás gyakorisága nagyban függ az életvitelünktől – erősíti meg Marosi Béci, az Authentic Beauty Concept fodrász szakértője. – Bizonyos gyógyszerek, vagy akár a hormonszintünk is befolyásolja a haj aktuális állapotát, ahogyan külső tényezők is. Összességében azt javaslom, mossuk annyiszor, amennyiszer szükségünk van rá. De ha nem mozdulunk ki otthonról, akkor pihentessük a hajmosást. Ugyanis minél gyakrabban távolítjuk el a hajtövekről és a fejbőrről a természetes védőréteget, annál gyorsabban igyekszik a bőr visszatermelni azt. Finom púderes állagú száraz samponnal is csökkenthetjük a mosás gyakoriságát.

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 500 forintért, vagy regisztrálj, és 1 héten keresztül minden előfizetői tartalmat megnézhetsz.
Próbáld ki most kedvezményesen!
Az előfizetés ára az első hónapban csak 500 Ft, ezt követően 1490 Ft havonta. Ha van már előfizetésed, lépj be .