A Nők Lapja 2021/28. számának cikke.

A szülők hónapok óta vágják a centit, a hosszú bezártságba belefásult gyerekek csodálatos vakációról álmodoznak, de ahogy közelít az indulás időpontja, bizony sokszor összeugrik a gyomrunk. Hogyan kerülhetnénk el a veszekedéseket? Vajon tudunk majd pihenni pici gyerek mellett is? Mivel vonhatnánk be a kamaszokat a közös tevékenységekbe?

Hatalmas terhet veszünk le a saját vállunkról, ha tudatosítjuk magunkban, hogy egyetlen családi nyaralás sem úgy zajlik a valóságban, mint ahogy másoknál látjuk az Instagramon. Olyan nyaralást tervezzünk, amelyen mi érezzük jól magunkat! 

Osszunk, szorozzunk

Gondos tervezéssel alapvető problémákat lehet kiküszöbölni. Gondoljuk végig, valójában mire vágyunk a szabadság alatt. Vízpart, nagyváros, kirándulás; nyüzsgő tömeg vagy éppen emberektől távol; történelmi látnivalók vagy csend és háborítatlan természet? Idén fontos szempont a kockázat is, van, aki semmi pénzért nem repülne külföldre, más veszélyesebbnek tart egy zsúfolt hazai fürdőt. A pihenés mindenkinek mást jelent; az egyiknek egész napos pancsolást, olvasást, a másiknak túrázást, múzeumlátogatást. Előre egyezzünk meg arról, hogyan fogunk étkezni; vannak, akik nyaralás alatt is szívesen főznek, mások arra vágynak, hogy végre kiszolgálják őket. A preferenciák kapcsán már a kiskamaszokat is érdemes megkérdezni, mert fontos, új szempontok kerülhetnek előtérbe. Amikor összegyűlt az összes kívánság, álom, akkor az úti célt és a nyaralás időtartamát igazítsuk a pénztárcánkhoz.

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 500 forintért, vagy regisztrálj, és 1 héten keresztül minden előfizetői tartalmat megnézhetsz.
Próbáld ki most kedvezményesen!
Az előfizetés ára az első hónapban csak 500 Ft, ezt követően 1490 Ft havonta. Ha van már előfizetésed, lépj be .