„Nem titkolom, ő a példaképem” – Béres Alexandra mesél édesapjáról, Dr. Béres Györgyről

A Nők Lapja 2021/27. számának Ő és én rovata.

Az apa sebész, sportsebész, traumatológus, a lánya fitneszvilágbajnok, edző, életmódszakértő. Kapcsolatuk szeretettel és figyelemmel teli – meséli Béres Alexandra Szegő Andrásnak.

Annak idején, amikor én számítottam dzsúdószakírónak, a versenyeken rendre felbukkant egy lelkes fiatalember kézen fogva egy tündéri kislánnyal. A fiatalember a cselgáncsosok orvosa volt, a kislány cseperedő leánya. Az orvos az elmúlt évtizedek folyamán Európa-hírű sebészprofesszor lett, a lánya pedig fitneszvilágbajnok, majd közkedvelt étrendek kidolgozója. Béres György és Béres Alexandra. Hát így ismertelek meg benneteket, de ha rátok gondolok, mindig az az első kép jut eszembe. Ahogyan kézen fogva jöttök…

Ezek mindmáig nagyon kedves és szívembe zárt emlékek. Ő minden hétvégéjét ügyeletesként versenyeken töltötte, én pedig, hacsak tehettem, mentem vele, fogva a kezét. Ez annyira belénk rögződött, hogy a mai napig, ha együtt megyünk valahova, fogjuk egymás kezét, de ugyanígy fontos, hogyha elmegyünk egymás mellett, akkor a másikhoz érjünk, egymást megsimítsuk. Az egész életem egyik legnagyobb adományának tartom, hogy engem ennyire szeretnek a szüleim, és én is ilyen maradéktalanul szerethetem őket. Egyikünknek sem volt valami könnyű, sima, problémamentes élete, de a szeretet töretlen maradt, és ez mindenen átsegített engem.

Kifejezetten megdöbbentett, hogy amikor jött az a kisgyerekek számára mindig sokkoló trauma, hogy elváltak a szüleid, te valósággal átlibbentél a sokk felett, és éppen olyan harmonikus, töretlen lelkű maradtál, mint voltál előtte.

Ez az ő szeretetüknek, odaadásuknak volt elsősorban köszönhető. Szörnyű lehetett a válás számukra, pokoli, mi minden rosszat éltek át közben, de ezt előttünk soha nem mutatták. Így is rettenetes volt számunkra a húgommal, hogy tényleg vége lett annak a paradicsomi állapotnak, amiben addig önfeledten éltünk. De ugyanazt a féltő, óvó, gyengéd szeretetet kaptuk tőlük változatlanul, amelyben addig éltünk, és ez nagyon megkönnyítette az életet akkor, és azóta is.

Emlékszem, sok évvel később, amikor beszéltünk papáddal arról, hogy rövidesen összeházasodtok Krisztiánnal, ő maliciózusan hozzáfűzte, hogy te nem fogsz elválni!

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 500 forintért, vagy regisztrálj, és 1 héten keresztül minden előfizetői tartalmat megnézhetsz.
Próbáld ki most kedvezményesen!
Az előfizetés ára az első hónapban csak 500 Ft, ezt követően 1490 Ft havonta. Ha van már előfizetésed, lépj be .