A Nők Lapja 2021/27. számának Gasztro rovata.

Sokak kedvencei a gyorséttermek kínálatából, valamint a fagyasztott készételek közül kerülnek ki. Ezeket azonban egészségesebb és táplálóbb formában otthon is el tudjuk készíteni.

Zöldfűszeres bundában sült hagymakarika joghurtos salátával

Hozzávalók 4 személyre:

  • 2 tojás
  • 10 dkg liszt + a hagyma beforgatásához
  • 1 dl tej
  • 10 levél bazsalikom
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 kávéskanál szárított oregánó
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • 4 fej vöröshagyma (kb. 40 dkg)
  • olaj

A salátához:

  • 40 dkg natúr joghurt
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  •  só, bors
  • 3 darab paradicsom
  • 4 darab tölteni való paprika
  • 1 darab kígyóuborka
  • 1 szál sárgarépa
  •  20 dkg vegyes saláta

A salátához a joghurtot összekeverjük a zúzott fokhagymával, az aprított petrezselyemmel, sóval, borssal. A tisztított zöldségeket vékony csíkokra vágjuk, összeforgatjuk a salátával, majd ráöntjük a fűszeres joghurtot. A hagymakarikához a tojásokat kettéválasztjuk, a sárgáját összedolgozzuk a liszttel, a tejjel és sóval. A tojásfehérjét habbá verjük, ezt is a lisztes keverékhez forgatjuk. A zöldfűszereket összevágjuk, a sütőporral együtt a tojásos masszába keverjük. A hagymát megpucoljuk, ujjnyi vastag karikára vágjuk, belisztezzük, majd a masszába mártjuk. Bő olajban pár perc alatt kisütjük, érdemes egyszer megfordítani. Papírtörlőn lecsepegtetjük. A salátával tálaljuk.

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 500 forintért, vagy regisztrálj, és 5 előfizetői tartalmat megnyitunk neked!
Próbáld ki most kedvezményesen!