Uzsonnára felkészülni! A Nők Lapja 2021/26. számának Gasztro rovata.

Lehet, hogy a brit gasztronómia nem túl népszerű, ám a délutáni teázás vitán felül zseniális találmány. Ez a kis uzsonna egyáltalán nem csak a teáról szól, hanem a finom falatokról, a csevegésről, a kötetlen együttlétről.

A receptek és a képek eredetijei a Mary Berry vendégváró fogásai című könyvben jelentek meg az Alexandra Kiadó gondozásában. 

Füstölt lazac rozskenyéren csemegeuborkával

Ezek a falatkák mindig nagy sikert aratnak. Csavarva egyet a hagyományos recepten, rozs-, pumpernickel vagy tökmagos kenyérrel készítjük.

Hozzávalók 60 darabhoz:

  • 4 ek. light majonéz
  • 2 tk. magos mustár
  • 1 tk. citromlé
  • 1 ek. frissen aprított kapor + a díszítéshez
  • 4 szelet négyzet alakú rozskenyér vagy tökmagos kenyér
  • 200 g szeletelt füstölt lazac
  • 4 kapros csemegeuborka, leszűrve és nagyon finomra kockázva
  1. Egy kis tálban keverjük össze a majonézt, a mustárt, a citromlevet és a kaprot.
  2. A kenyérszeleteket tegyük egy vágódeszkára, és egyenletesen kenjük meg ezzel a krémmel.
  3. Helyezzük a majonézre a füstölt lazacot, vágjuk fel a kenyérszeleteket 15 darab négyzetre. Tegyünk a falatok tetejére felkockázott uborkát, rendezzük el a tálon, díszítsük kaporral, és tálaljuk.
    Tovább olvasnál?
    Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 500 forintért, vagy regisztrálj, és 5 előfizetői tartalmat megnyitunk neked!
    Próbáld ki most kedvezményesen!