Diana bennük, rajtuk él tovább – Ékszerek, ruhák, stílusok őrzik a hercegné emlékét

A szívek királynője és stílusikon is volt. A Nők Lapja 2021/26. számának cikke.

A hercegi pár, Vilmos és Katalin minden alkalmat megragad, hogy tisztelegjen Diana emléke előtt, és persze Harry és Meghan is szívesen emlékezik a hercegnére. A feleségek öltözékeikkel, ékszereikkel, megjelenésükkel is üzennek, de nem elégednek meg pusztán a külsőségekkel, sokszor részt vesznek segítő, jótékonysági eseményeken is.

Vilmos tizenöt, Harry tizenhárom éves volt, amikor elveszítették az édesanyjukat. A 2016-ban bemutatott Diana, Our Mother: Her Life and Legacy (Diana, az édesanyánk: élete és öröksége – a szerk.) című dokumentumfilmben, amikor a hercegeket az édesanyjukhoz kötődő emlékeikről kérdezték, mindketten első helyen említették a nevetését, hogy mennyire önfeledten tudott mókázni. A fiúk felnőttek, mindketten családos emberek, és igyekeznek édesanyjuk nyomdokaiba lépni, legyen szó jótékonyságról, vagy a gyerekek és az elesettek támogatásáról. A család nő tagjai pedig, akik nem ismerhették személyesen Dianát, gyakran az öltözékükkel és ékszereikkel tisztelegnek előtte.

Ruha teszi a hercegnét?

Katalin számos nyilvános eseményen öltözködött ugyanúgy, mint az anyósa, és ez egyáltalán nem a véletlen műve vagy a ráérő rajongók belemagyarázása, hiszen nemcsak a ruha passzolt, hanem az alkalom is. Remek példa erre 2019 szeptembere, amikor ugyanolyan apróvirág-mintás ruhában vitte Charlotte-ot iskolába, amilyenben Diana kísérte Harryt az első napján, még 1992-ben. Lady Di 1987-ben fehér csipkegallérral és mandzsettával díszített, kék-zöld kockás ruhában tündökölt a Bute Highland Games-en, Katalin huszonöt évvel később, igaz, csipke nélkül, de ugyanolyan kockás, nagyon hasonló szabású ruhában jelent meg a viadalon.

A legegyértelműbb tiszteletadást a gyermekeik születését követően láthattuk. Első fiuk, György, 2013. július 22-én született, és az újdonsült család a hagyományoknak megfelelően a St. Mary Kórház előtt már másnap türelmesen fényképezkedett a fotósok gyűrűjében. Katalin egy kék alapon fehér pöttyös ruhában állt ki a tömeg elé, szinte pont ugyanolyanban, amilyenben Diana mutatta meg a világnak 1982-ben az újszülött Vilmost. Sőt, 2018-ban, amikor a második fiuk, Lajos világra jött, Katalin egy fehér csipkegallérral ellátott, élénkpiros ruhában jelent meg, ami megható mása volt annak a darabnak, amelyet Diana viselt Harry születését követően.

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 500 forintért, vagy regisztrálj, és 1 héten keresztül minden előfizetői tartalmat megnézhetsz.
Próbáld ki most kedvezményesen!
Az előfizetés ára az első hónapban csak 500 Ft, ezt követően 1490 Ft havonta. Ha van már előfizetésed, lépj be .