A 60 éve született Lady Dianára emlékezünk a Nők Lapja 2021/26. számában.

Dianáért egy világ rajongott, de csak nagyon kevesen szerették igazán. Szerelmei, szolgálói közül sokan elárulták, nevéből pénzt próbáltak csinálni. Többeknek sikerült. Lássuk, mi is történt a hercegné életében jelentős szerepet játszó, valamint a tragikus sorsához hozzájáruló személyekkel!

Diana első romantikus kapcsolata a testőréhez, Barry Mannakee-hez fűzte. Az akkor harmincas éveiben járó, kétgyerekes férfit a nyolcvanas évek közepén bízták meg a hercegné védelmével. Nem volt sem magas, sem különösebben jóképű. De mindig Diana mellett állt, aki lehet, hogy összetévesztette a gondoskodást, megbízhatóságot, figyelmet – a szerelemmel. Lady Di minden esetre úgy nyilatkozott, hogy a testőr volt élete igazi, legnagyobb szerelme. Valószínűleg nem volt köztük szex, Mannakee inkább egy nyugodt vállat biztosított, amelyen a fiatal nő kisírhatta magát. A testőrt rövidesen más szolgálatra irányították, mivel föltűnt a hercegné és közte szövődött túlságosan szoros kapcsolat.

1987. május 15-én este Mannakee-t halálos baleset érte. Bajtársa, Steven Peat mögött ült a motoron, amikor nekiütköztek egy Ford Fiestának, amelyet egy tizenhét éves fiú vezetett. Diana úgy vélte, a testőrt a biztonsági szolgálat ölette meg. A hivatalos vizsgálat azonban arra a következtetésre jutott, hogy baleset történt.

Árulás és csőd

James Hewitt és Diana egy partin találkoztak 1986-ban. Mindössze öt év telt el a világraszóló esküvő óta, de Károly herceg és felesége kapcsolata addigra már teljesen kihűlt. Érthető, hogy a fiatal nő minden porcikája figyelemre, elismerésre, szerelemre vágyott. Hewitt, a volt kapitány fiatalabb volt, kevésbé komplikált, mint Károly, melegszívű, és persze jól is nézett ki… Nem kellett sok, hogy összejöjjenek a lovaglóleckék után, amelyeket Hewitt adott a hercegnének. Hewitt 1999-ben megjelent, Szerelem és háború című könyvében azt írta, hogy – sajnos – mindketten szerelembe estek, amit a sajtó hamarosan kiszagolt, és nagydobra vert.

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 500 forintért, vagy regisztrálj, és 1 héten keresztül minden előfizetői tartalmat megnézhetsz.
Próbáld ki most kedvezményesen!
Az előfizetés ára az első hónapban csak 500 Ft, ezt követően 1490 Ft havonta. Ha van már előfizetésed, lépj be .