A Nők Lapja 2021/26. számának cikke.

Ha az egyedül élő idős ember elesik otthon, segítség nélkül akár napokig is fekhet a földön, ami könnyen végzetes lehet. Az ő védelmében született meg az a segélyhívó, ami a beépített érzékelőknek köszönhetően akkor is megmentheti az életét, ha eszméletvesztés miatt már nem tudja használni a készüléket.

Az időseknek tervezett segélyhívó akkora, mint egy gyufásdoboz. Mindig kéznél van, hiszen karpántba pattintva csuklón is hordható, övcsipesszel övre vagy ruhára csíptethető. Akiknek nincs pacemakerük, nyakpántba is tehetik. Saját SIM kártyája és telefonszáma van, ha a diszpécser (vagy valamelyik családtag) azt hívja, az eszközön keresztül úgy beszélhetnek, mint egy kihangosított mobilon. Szinte az ország bármely pontján használható: ahol a térerő elég a telefonáláshoz, a készülék is működik. Ma már több cég foglalkozik segélyhívóval és a hozzá tartozó ügyeleti rendszerrel.

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 500 forintért, vagy regisztrálj, és 1 héten keresztül minden előfizetői tartalmat megnézhetsz.
Próbáld ki most kedvezményesen!
Az előfizetés ára az első hónapban csak 500 Ft, ezt követően 1490 Ft havonta. Ha van már előfizetésed, lépj be .