Frissen, üdén, harmatosan – Így használjuk az illatokat nyáron

A Nők Lapja 2021/26. számának Szépség rovata.

Napsütés, meleg, fülledtség – a nyári kánikulában minél hosszabban szeretnénk megőrizni a frissesség illúzióját, ami nem egyszerű feladat. Az illatok szerencsére a segítségünkre lehetnek ebben, ám nem mindegy, milyet és hogyan használunk.

Sokan kerülik nyáron a parfümöket, egyrészt mivel émelyítőnek érzik azokat a hőségben, másrészt mert korábban többször előfordult, hogy a parfümökben lévő összetevők rosszul reagáltak a napsütésre, és foltosodást okoztak a bőrön. Nos, ez utóbbitól ma már nem igazán kell tartani, az Európai Unióban ugyanis egyre szigorúbban szabályozzák, hogy milyen anyagok kerülhetnek az illatkreációkba, és mára a legtöbb olyat száműzték már, amely hiperpigmentációt okozhat. Ha a készítmények természetes illóolajokat tartalmaznak, ennek veszélyeit minden esetben feltüntetik a csomagoláson. Ezzel együtt érdemes figyelembe venni bőrünk egyéni érzékenységét: a parfümök alkoholt tartalmaznak, ami kiválthat irritációt, ugyanígy, lehetünk allergiásak is bizonyos változatokra, amit a napsütés felerősíthet.

Azok számára pedig, akiknek egy eau de toilette vagy egy eau de parfum túl intenzív ebben az évszakban, léteznek sokkal légiesebb, könnyedebb és igazán kellemes megoldások is.

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 500 forintért, vagy regisztrálj, és 1 héten keresztül minden előfizetői tartalmat megnézhetsz.
Próbáld ki most kedvezményesen!
Az előfizetés ára az első hónapban csak 500 Ft, ezt követően 1490 Ft havonta. Ha van már előfizetésed, lépj be .