A Nők Lapja 2021/26. számának cikke.

Amíg egy házasság tart, és közös a kassza, a szülők ritkán matekozzák ki, melyikük hány forinttal járult hozzá a gyerek zongoraórájához, de a válás után már minden költségnek jelentősége lehet. Ha a tartásdíj összegét mindkét fél igazságosnak érzi, azzal mindenki nyer, kevésbé szerencsés esetekben a jogszabály védi a gyerek érdekeit.

A tartásdíj annak a szülőnek jár, akivel a gyerek marad, ez lehet akár az apa is, bár az esetek többségében az anya. Az összegről a szülők is megállapodhatnak, de vita esetén a bíróság dönt róla. Az első, amit megvizsgálnak, az apa anyagi helyzete.

– Ha az apa minimálbéres, ám a nevén házak, cégek, kocsik vannak, vagy papíron százötvenezer forintot keres, de mellette hetvenezer forintos törlesztőrészleteket fizet, a bíróság felbecsülheti, mekkora lehet a férfi valós jövedelme – magyarázza dr. Illés Blanka válóperes ügyvéd. – És családjogi ügyben nincs banktitok, az is kimutatható, ha valaki más, titkos számlára utalta a pénzét.

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 500 forintért, vagy regisztrálj, és 1 héten keresztül minden előfizetői tartalmat megnézhetsz.
Próbáld ki most kedvezményesen!
Az előfizetés ára az első hónapban csak 500 Ft, ezt követően 1490 Ft havonta. Ha van már előfizetésed, lépj be .