A Nők Lapja 2021/25. számának Gasztro rovata.

A nyár eleji harsogó zöld színek nemcsak a természetben, de az asztalon is megállják a helyüket. Ráadásul ezek a zöld ételek finomak és rendkívül egészségesek is.

Zöldfűszeres-zöldborsós bulgursaláta csirkemellcsíkokkal, mozzarellával

Hozzávalók 4 személyre:

  • 15 dkg bulgur
  • 30 dkg zöldborsó
  • 1 kis csokor menta
  • 1 nagy csokor petrezselyem
  • 1 citrom leve
  • fél dl extraszűz olívaolaj
  • 1 teáskanál mustár
  • 40 dkg csirkemellfilé
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál szárított zöldfűszer (oregánó, kakukkfű)
  • 25 dkg mozzarella

A bulgurt enyhén sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük. A zöldborsót szintén megfőzzük, leszűrjük, és a főtt bulgurhoz adjuk. A mentát és a petrezselymet apróra vágjuk, a kihűlt bulgurhoz adjuk. A citrom levét és az olajat összekeverjük a mustárral, majd a bulgurhoz keverjük. A salátát berakjuk a hűtőbe. A csirkemellet felcsíkozzuk, megsózzuk, bedörzsöljük reszelt fokhagymával, majd serpenyőben, kevés olajon megsütjük, közben a morzsolt zöldfűszerrel (oregánó, kakukkfű) ízesítjük. A mozzarellát kivesszük a folyadékból, felszeleteljük. A bulgursalátát a csirkemellel, illetve a mozzarellával tálaljuk.

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 500 forintért, vagy regisztrálj, és 5 előfizetői tartalmat megnyitunk neked!
Próbáld ki most kedvezményesen!