Szemfestés 40 fölött – Hogyan játsszunk a színekkel?

A Nők Lapja 2021/25. számának Szépség rovata.

Ahogy a szemhéjunk veszít kollagéntartalmából, már nem olyan feszes és sima, mint egykoron, és ez sokaknak elveszi a kedvét a sminkeléstől. Pedig ha jól választunk árnyalatot és textúrát, a pontosan kivitelezett szemsmink azonnal üde, fiatalos hatást kölcsönöz az arcunknak.

Manapság újra fénykorukat élik a színes szemhéjpúderek és szemceruzák, tusok, ám míg a húszas éveink feszes szemhéján pofonegyszerű volt alkalmazni őket, mostanra kissé elbizonytalanodtunk, vajon nem „öregedtünk-e” ki a merészebb színekből. Való igaz, hogy a kissé ereszkedett szemhéjat másként kell festeni, ám ez nem jelenti azt, hogy búcsút kell mondanunk az árnyalatoknak és a játékos kísérletezésnek. Ha az alábbi szempontokra figyelünk, gyorsan és könnyedén üde, fiatalos színes szemsminkkel deríthetjük fel az arcunkat!

Biztos alapok

A lazább szemhéjon könnyebben elmaszatolódik a festék, ezért érdemes primert, azaz sminkbázist használni. Minden árkategóriában megtalálhatjuk őket, jellemzőjük, hogy egy pluszréteget képeznek a festék és a bőr felszíne között, így a bőrön található nedvesség és olajréteg nem tudja elmosni a sminket. A primert kiválthatja egy púderes korrektor is, ám ennek gátló hatása nem fog egész napon át érvényesülni. Ha teljesen biztosra szeretnénk menni, a kész smink fölé fújjunk még egy réteg sminkfixáló sprayt.

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 500 forintért, vagy regisztrálj, és 1 héten keresztül minden előfizetői tartalmat megnézhetsz.
Próbáld ki most kedvezményesen!
Az előfizetés ára az első hónapban csak 500 Ft, ezt követően 1490 Ft havonta. Ha van már előfizetésed, lépj be .