A Nők Lapja 2021/24. számának Gasztro rovata.

Nehéz tanévet hagyunk magunk mögött, az online oktatás és az állandó izgalmak egyaránt megviselték a diákokat, tanárokat, szülőket. Mindannyiunknak jár a kényeztetés!

Csirkeburger tzatzikivel

Hozzávalók 4 darabhoz:

  • 4 darab hamburgerbuci

A húshoz:

  • 1,5 dl ketchup
  • 2 evőkanál méz
  • 1 teáskanál fűszerpaprika
  • 1 evőkanál fekete szójaszósz
  • 1 evőkanál Worcester-szósz
  • 2 nagyobb darab fél csirkemellfilé
  • olaj

A tzatzikihez:

  • 4 darab kígyóuborka
  • só, bors
  • 50 dkg natúr görög joghurt
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor kapor

A ketchupot, a mézet, a paprikát, a szójaszószt és a Worcester-szószt keverjük össze. A két fél csirkemellet vízszintesen vágjuk ketté, így 4 vastag szeletet kapunk, sózzuk meg, majd kenjük be a páccal. Minimum 2 órát hagyjuk állni, de finomabb, ha egész éjszaka pácoljuk. A tzatzikihez reszeljük le az uborkát, sózzuk meg, hagyjuk kicsit állni, majd nyomkodjuk ki belőle a levet. Keverjük a joghurthoz. Ízesítsük a zúzott fokhagymával, borssal, aprított kaporral. A csirkemellet a pácból kivéve kevés olajon, serpenyőben, közepes lángon mindkét oldalán süssük meg (kb. 3-3 perc). A bucikat vágjuk ketté, töltsük meg a sült hússal és a tzatzikivel. Tehetünk bele felkarikázott uborkát is.

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 500 forintért, vagy regisztrálj, és 5 előfizetői tartalmat megnyitunk neked!
Próbáld ki most kedvezményesen!