Helyzetjelentés a Nagy Almából. A Nők Lapja 2021/23. számának cikke.

A Covid leghevesebb tombolásakor a Nagy Alma kísértetvárossá változott: az utcák kihaltak, a lakók közül akik megtehették, elmenekültek. Sokan máris a nyüzsgő megapolisz halálát kezdték emlegetni, mások szerint viszont csak tetszhalott. New York, Manhattan, mi lesz veled?

Tavaly tavasszal Manhattan utcái egyik pillanatról a másikra kiürültek: a kórházak környékén parkoló hűtőkocsik morbid mementóként figyelmeztették a lakosságot a koronavírus-járvány súlyosságára. Bezártak az áruházak, a színházak, kiürültek az irodák, eltűntek a turisták, a tehetős környékekről a lakók vidéki nyaralóikba húzódtak vissza. Akiknek nem volt hova menniük, azok magukra zárták a lakásuk ajtaját, és csak akkor léptek ki rajta, ha muszáj volt.

– Március legelején nagyon gyorsan bezártak mindent, csak a drogériák és közértek maradtak nyitva – emlékszik vissza Tachon Barbara, aki francia férjével, ötéves kislányával és a járvány idején született kisfiával Manhattanben él. – A férjem összes üzleti útját törölték, pedig korábban folyamatosan utazott. Két hétig egyáltalán nem léptünk ki a lakásból, nem is volt rá szükség, hiszen az online szolgáltatások kezdettől fogva remekül működtek. Rendelés után másfél órával kihoztak gyakorlatilag bármit. Betették a liftbe, felküldték, mi pedig kipakoltuk.

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 500 forintért, vagy regisztrálj, és 1 héten keresztül minden előfizetői tartalmat megnézhetsz.
Ízelítő a cikk tartalmából
Milyen a helyzet és a hangulat most New York-ban? További információk a cikk folytatásában!
Próbáld ki most kedvezményesen!
Az előfizetés ára az első hónapban csak 500 Ft, ezt követően 1490 Ft havonta. Ha van már előfizetésed, lépj be .