Apró lépésekkel a fenntarthatóbb életért. A Nők Lapja 2021/23. számának cikke.

Lerázza magáról a felelősséget az, aki szerint bolygónk jövője pusztán a nagyvállalatokon és a rendszerszintű változásokon múlik. A szakértők szerint az egyének szemléletváltása a jobb jövő egyik legfőbb záloga.

A szelektív hulladékgyűjtés a hétköznapjaink részévé vált, miképp az is, hogy a boltba kosárral, bevásárlószatyorral megyünk, és mindenhová visszük magunkkal a kulacsunkat. A további lépésektől sokan azért ódzkodnak, mert nem kívánnak lemondani a mindennapi kényelmükről, pedig a zöld életmód számos cselekedete egyáltalán nem jár kellemetlenséggel, inkább csak előregondolkodást igényel.

Kevesebbet, közelebbről

A zöldség és gyümölcs szezonális legyen, lehetőleg hazai, ha ez nem megoldható, akkor minél közelebbről jöjjön. Ez igaz a száraz árura is; babra, lencsére, tésztára; ha nincs magyar, inkább vegyük meg a szomszédos országból valót, mint a tengerentúlról hosszú úton érkezőt. Ha valami egzotikusra vágyunk, például kávéra, csokoládéra, barna cukorra, keressük a védjegyeket, a bio, vagy öko minősítésű termékeket, mert ha messziről is jön, ott, ahol megtermelik, kevesebb vegyszert használva, kedvezőbb körülmények között állítják elő. Olvassuk el alaposan a címkét, érdemes arra figyelni, hogy minél kevesebb összetevője legyen az adott élelmiszernek, illetve hogy a felsorolt alapanyagokat ismerjük. Ha kimondani sem tudjuk, vagy a nagymamánk még nem hallott róla, akkor feltehetően nem túl természetes.

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 500 forintért, vagy regisztrálj, és 1 héten keresztül minden előfizetői tartalmat megnézhetsz.
Ízelítő a cikk tartalmából
Még több hasznos tipp a folytatásban!
Próbáld ki most kedvezményesen!
Az előfizetés ára az első hónapban csak 500 Ft, ezt követően 1490 Ft havonta. Ha van már előfizetésed, lépj be .