Rendhagyó útikalauz a nyárra. A Nők Lapja 2021/22. számának összeállítása.

A bezárkózás hónapjai után minden apró öröm mintha ezerszeresen hatna: egy kanál halászlé a kedvenc csárdánkban, egy ismerős harang megkondulása, egy előttünk elrepülő jégmadár szárnyának villanása… Főleg, ha mindezeket nem egyedül éljük át, hanem a családdal. A szerkesztőség tagjai összegyűjtötték top 20 kedvenc hazai úti céljukat, programjukat, illetve fantasztikus kikapcsolódási lehetőségeket kínálunk hosszú hétvégékre vagy akár a nyári szabadság idejére. Tartsanak velünk!

Budai zöld

Az elmúlt egy évben korlátozottak voltak a szórakozási lehetőségeink, cserébe sokan rákaptunk a túrázásra. Budapestről sokfelé indulhatunk, de felfedezhetjük a saját városunkat is, ezúttal gyalogszerrel. A Budai Zöld túraútvonal összesen 45 kilométer, a Szent Gellért tértől egészen Telkiig vezet. Természetesen nem kell egyszerre végigmenni rajta, érdemes a szabadidőnkhöz mérten felosztani, egy-egy szakasz akár munkaidő után is beleférhet. (Jónap Rita)

A népzene és néptánc ünnepe

Június 11-én és 12-én kellemes nyáresti hangulatban várják a néptánc és népzene szerelmeseit a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon, ahol hazai hivatásos és amatőr táncegyüttesek közreműködésével rendezik meg a Duna Karnevál két kiemelt programját. A 25 éves múltra visszatekintő rangos kulturális fesztivál egy különleges „Best of” gálaműsorral készül, valamint itt ad jubileumi koncertet a 15 éves Szalonna és Bandája. (Lazarovits Szilvia)

Kolodko-miniszobrok Nyomában

Budapest-szerte felfedezhetők Kolodko Mihály kárpátaljai szobrászművész különleges bronz miniszobrai. Izgalmas „kincskereső” túra keretében utcákon és köztereken lelhetünk rájuk, a Budavári Sikló mellett vagy a Széll Kálmán téren. Az internetről letölthető térkép segítségével összesen 16 bronzalkotást kereshetünk meg, miközben bebarangoljuk a fővárost. (Oláh-Koppány Andrea)

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 500 forintért, vagy regisztrálj, és 1 héten keresztül minden előfizetői tartalmat megnézhetsz.
Ízelítő a cikk tartalmából
17 kihagyhatatlan úti cél a cikk folytatásában!
Próbáld ki most kedvezményesen!
Az előfizetés ára az első hónapban csak 500 Ft, ezt követően 1490 Ft havonta. Ha van már előfizetésed, lépj be .