A Nők Lapja 2021/22. számának Gasztro rovata.

Ideje, hogy számba vegyük a dunsztosüvegeinket, és felkészüljünk a befőzésre! Minden családnak megvannak a kedvencei, de évről évre izgalmas játék új ízekkel, kombinációkkal próbálkozni.

Mákos meggylekvár

Hozzávalók 3 darab 3 dl-es üveghez:

  • 1 kg meggy
  • 1 csomag 3 : 1 arányú lekvárzselésítő
  • 20 dkg cukor
  • 3 evőkanál szemes mák

A meggyet megmossuk, kimagozzuk. A kétharmadát botmixerrel leturmixoljuk, majd ezt és az egészben hagyott szemeket is összekeverjük a zselésítővel, a cukorral és a mákkal. Felforraljuk, forrástól számítva kb. 5 percig főzzük. Sterilizált üvegekbe merjük, majd a tetejüket rátekerve 5 percre fejre állítjuk. Visszafordítjuk, így hagyjuk kihűlni. Sötét, hűvös helyen tároljuk. Felbontás után a hűtőben tartjuk.

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 500 forintért, vagy regisztrálj, és 5 előfizetői tartalmat megnyitunk neked!
Ízelítő a cikk tartalmából
Még több recept a folytatásban!
Próbáld ki most kedvezményesen!