Új igények, újfajta ápolás – Így gondoskodjunk bőrünkről a változókorban

A Nők Lapja 2021/20. számának Szépség rovata.

A negyvenes éveink elejétől érdemes olyan szemmel is figyelnünk arcunk változásait, hogy azok mit üzennek egészségi állapotunkról. Ha folyton fáradtnak tűnünk, valószínűleg azért van, mert szellemileg és testileg is kimerültünk. Ne törődjünk bele, életmód- és táplálkozásbeli változtatásokkal sokat tehetünk a teljesebb életért! Ami a bőrápolást illeti, nélkülözhetetlen, hogy a napi rutinunkat bőrünk újfajta elvárásaihoz igazítsuk.

Ahogy közeledünk a perimenopauza, majd a menopauza felé, egyre szembetűnőbbek lehetnek a bőröregedés jelei. – Amikor belépünk a változókorba, csökken az ösztrogénszint, ami a bőrre is kihat, felgyorsulnak az öregedési folyamatok – magyarázza dr. Pónyai Katinka bőrgyógyász, kozmetológus. – A bőr szárazabb lesz, elvékonyodik, főleg a szem és a száj környékén, érzékenyebbé, irritáltabbá válik. Kevesebb kollagént és hialuronsavat tartalmaz, ami dehidratáltsághoz vezet. Az érfalak is törékennyé válnak, könnyen kialakulhatnak bevérzések, véraláfutások.

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 500 forintért, vagy regisztrálj, és 1 héten keresztül minden előfizetői tartalmat megnézhetsz.
Ízelítő a cikk tartalmából
Még több szépségtipp a cikk folytatásában!
Próbáld ki most kedvezményesen!
Az előfizetés ára az első hónapban csak 500 Ft, ezt követően 1490 Ft havonta. Ha van már előfizetésed, lépj be .