A Nők Lapja 2021/19. számának Gasztro rovata.

A gyümölcsök nemcsak megédesítik, de üdévé és frissé is varázsolják a fogásokat, legyen szó húsos főételről, salátáról vagy desszertről.

Sertésszűz mazsolás gyümölcscsatnival és kukoricás rizslepénnyel

Hozzávalók 4 személyre:

  • 80 dkg sertésszűz
  • só, bors
  • olaj

A csatnihoz:

  • 2 fej lila hagyma
  • 50 dkg alma
  • 1 darab mangó
  • 2 narancs leve vagy 2 dl 100%-os narancslé
  • 5 dkg aranymazsola
  • 15 dkg nádcukor
  • 1,5 dl almaecet
  • 2 rúd fahéj
  • 1 teáskanál koriandermag
  • 3 cm-es friss gyömbérdarab, reszelve

A lepényhez:

  • 25 dkg főtt rizs
  • 3 tojás
  • 1 dl főzőtejszín
  • 20 dkg főtt kukorica (konzerv), lecsepegtetve
  • 1 csokor petrezselyem, finomra vágva
  • csipet sáfrányos szeklice

A húst lehártyázzuk, sóval, borssal ízesítjük, majd forró serpenyőben, kevés olajon körbepirítjuk. Csökkentjük a hőmérsékletet, és lefedve, időnként megforgatva 15 perc alatt elkészítjük. Tálalásig meleg helyen pihentetjük. A csatnihoz a tisztított lila hagymát, a kicsumázott almát és a meghámozott mangót apró kockákra vágjuk, majd a többi hozzávalóval és 2 dl vízzel kis lángon, fedő alatt 25 perc alatt készre főzzük. Közben, ha szükséges, pótoljuk a vizet. A lepény hozzávalóit összekeverjük, majd kevés olajon kisebb, 5-6 cm átmérőjű lepényeket sütünk belőle (oldalanként 2-2 perc). A felszeletelt sertésszüzet a lepénnyel és a csatnival tálaljuk.

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 500 forintért, vagy regisztrálj, és 5 előfizetői tartalmat megnyitunk neked!
Ízelítő a cikk tartalmából
Még több recept a folytatásban!
Próbáld ki most kedvezményesen!