Sorozatunkban a híres romantikus regényt olvashatjátok el több részletben. A Nők Lapja 2021/19. számának cikke.

1913. tél. A Melzer család meghitt karácsonyi vacsorát tart, amelyen részt vesznek mind az öten: Johann, a ház ura, Alicia, a felesége, Elisabeth és Katharina (becenevén Kitty) kisasszonyok, és Paul fiatalúr. Miután ünnepélyes hangulatban átadják egymásnak az ajándékokat, a családfő őrült haragra gerjed. Ekkor szembesül ugyanis azzal, hogy az új konyhalány túlságosan is fontos szerepet játszik a fiatalabbik Melzer lány életében. Ennek sürgősen véget kell vetnie…

Ízelítő a nagy sikerű romantikus családregényből. 

– Boldog karácsonyt, Papa! Milyen gyönyörű lett minden, Mama! És micsoda illatok! Fenyő és hideg sült – a tökéletes karácsonyi illat.

Mennyire különbözik a két lánya! Elisabeth inkább nyugodt, telt idomú, külsőre az apai felmenőire ütött. Olyan lány, aki első pillantásra talán nem tűnik vonzónak. Az anyjától viszont örökölte a kitartását és az akaraterejét. Kitty egészen más. Olyan, mint a Maydornok. Akár a szélvész, szertelen, elragadó, csinos, de ugyanakkor érzékeny és hirtelen hangulatváltozásokra hajlamos.

– Van egy kis meglepetésünk nektek a vörös szalonban, Papa.

Azzal a kis szélvész a karjába vetette magát, megcsókolta, az arcához szorította illatos hajfürtjeit, és lelkendezett, hogy hetek óta erre az estére vár. Paul egyszerűen csak kellemes ünnepeket kívánt. Az ölelést mellőzte, az apja úgyis csak azt mondaná, minek ez a nagy hűhó.

– Akkor nézzük, mi jót készített nekünk a mi kedves szakácsnénk! Add a tányérod, Johann!

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 500 forintért, vagy regisztrálj, és 5 előfizetői tartalmat megnyitunk neked!
Ízelítő a cikk tartalmából
Vajon hogyan folytatóik a történet?
Próbáld ki most kedvezményesen!