Szeretettel anyukáknak, nagymamáknak – Receptek (nem csak) anyák napjára

Kedveskedés szívvel-lélekkel. A Nők Lapja 2021/17. számának Gasztro rovata.

Anyák napján könnyű dolguk van a kedveskedni kívánó gyerekeknek, unokáknak, mert az ünnepeltek garantáltan örülnek bárminek, ami szívvel készül, és amit szeretettel tálalnak.

Bébispenót-saláta pirított kolbásszal és fürjtojással

Hozzávalók 4 személyre:

  • 20 dkg füstölt kolbász
  • 50 dkg bébispenót
  • 1 darab piros kaliforniai paprika
  • 25 dkg koktélparadicsom
  • 2 szál újhagyma
  • 16 főtt fürjtojás (vagy 4 főtt tyúktojás)
  • 1-2 evőkanál balzsamecet
  • 1 mokkáskanál méz
  • 1 dl olívaolaj
  • 1 teáskanál mustár

A kolbászt fél cm vastagra karikázzuk, majd sütőpapírral bélelt tepsire terítjük. 180 ºC-ra előmelegített sütőben 10 perc alatt megsütjük, kivesszük, és éles késsel apróra vágjuk. A spenótot megmossuk, lecsepegtetjük, majd tálba tesszük. A paprikát kicsumázzuk, kis kockákra vágjuk, a spenóthoz adjuk. A koktélparadicsomot megmossuk, feldaraboljuk, ezt is a spenóthoz keverjük. Beleforgatjuk az apróra vágott újhagymát is. A salátát összeforgatjuk, tálakba osztjuk, megszórjuk a kolbászmorzsával, illetve ráhelyezzük a megpucolt, félbevágott fürjtojásokat. Az öntethez a balzsamecetet, a mézet, az olajat és a mustárt zárható kis üvegbe tesszük, majd jól összerázzuk.  (Használhatunk helyette turmixot vagy kézi habverőt is.) A salátát az öntettel tálaljuk.

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 500 forintért, vagy regisztrálj, és 5 előfizetői tartalmat megnyitunk neked!
Ízelítő a cikk tartalmából
Még több recept a folytatásban!
Próbáld ki most kedvezményesen!