Mire érdemes figyelni az állásinterjú során? A Nők Lapja 2021/17. számának cikke.

Bár a járvány átrendezte az álláspiacot, és sokan elveszítették a munkájukat, sorra nyílnak új lehetőségek is, és a szakértők szerint több betöltendő állás van, mint gondolnánk. Amikor benyújtjuk a pályázatunkat, érdemes tudatosítanunk: mi is választunk, nemcsak minket választanak.

Valamelyik évben regisztráltam egy álláskereső portálon, de mivel nem akartam mindenáron váltani, és nem volt sürgős a dolog, már-már el is felejtkeztem róla. Így aztán váratlanul ért, amikor felhívott egy fejvadász, hogy a profilom alapján alkalmas lehetek egy bizonyos pozícióra, így feltenne néhány kérdést. Épp a nyaralóban kavargattam a levest a tűzhelyen, úgyhogy igencsak koncentrálnom kellett, hogy jól tudjak reagálni az olyan felvetésekre, hogy mekkora fizetésben gondolkodom, vagy hogy most akkor átválthatunk-e angolra. Akkor megtanultam, hogy aki állást keres, annak érdemes ugrásra készen várnia az ilyen hívásokat. Pomázi Gergely, a Randstad branch managere segítségével összeszedtük azokat a kérdéseket, amelyekre álláskeresőként jó, ha kész válaszaink vannak, illetve azokat a kérdéseket is, amelyeket nekünk érdemes feltennünk. De előbb néhány szó arról, hogy…

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 500 forintért, vagy regisztrálj, és 1 héten keresztül minden előfizetői tartalmat megnézhetsz.
Ízelítő a cikk tartalmából
Mit csinál egy fejvadász?
Miket kérdezhetnek, és mit kérdezzünk mi?
Próbáld ki most kedvezményesen!
Az előfizetés ára az első hónapban csak 500 Ft, ezt követően 1490 Ft havonta. Ha van már előfizetésed, lépj be .