Mire érdemes figyelni az állásinterjú során? A Nők Lapja 2021/17. számának cikke.

Bár a járvány átrendezte az álláspiacot, és sokan elveszítették a munkájukat, sorra nyílnak új lehetőségek is, és a szakértők szerint több betöltendő állás van, mint gondolnánk. Amikor benyújtjuk a pályázatunkat, érdemes tudatosítanunk: mi is választunk, nemcsak minket választanak.

Valamelyik évben regisztráltam egy álláskereső portálon, de mivel nem akartam mindenáron váltani, és nem volt sürgős a dolog, már-már el is felejtkeztem róla. Így aztán váratlanul ért, amikor felhívott egy fejvadász, hogy a profilom alapján alkalmas lehetek egy bizonyos pozícióra, így feltenne néhány kérdést. Épp a nyaralóban kavargattam a levest a tűzhelyen, úgyhogy igencsak koncentrálnom kellett, hogy jól tudjak reagálni az olyan felvetésekre, hogy mekkora fizetésben gondolkodom, vagy hogy most akkor átválthatunk-e angolra. Akkor megtanultam, hogy aki állást keres, annak érdemes ugrásra készen várnia az ilyen hívásokat. Pomázi Gergely, a Randstad branch managere segítségével összeszedtük azokat a kérdéseket, amelyekre álláskeresőként jó, ha kész válaszaink vannak, illetve azokat a kérdéseket is, amelyeket nekünk érdemes feltennünk. De előbb néhány szó arról, hogy…

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 500 forintért, vagy regisztrálj, és 5 előfizetői tartalmat megnyitunk neked!
Ízelítő a cikk tartalmából
Mit csinál egy fejvadász?
Miket kérdezhetnek, és mit kérdezzünk mi?
Próbáld ki most kedvezményesen!