A maszkviselés miatt most még nagyobb hangsúlyt kap a tekintetünk. A Nők Lapja 2021/16. számának cikke.

Amíg az arcunkat, orrunkat fedő maszk kötelező kiegészítő marad, sokkal nagyobb figyelem irányul a tekintetünkre. A szem és a szemkörnyék pedig árulkodik: itt látszanak leginkább a fáradtság jelei, az, ha nem iszunk elég folyadékot, és az idő is alaposan rajtuk hagyja a nyomait. Az alábbi trükkökkel sokat tehetünk az üde külsőért.

A szem körül vékonyabb a bőr, mint arcunk többi részén, és sokkal kevesebb olyan rost található itt, amely a bőr feszességét, ruganyosságát biztosítja. Emellett kevesebb a faggyúmirigy, ennek feladata – többek között – a bőrfelszín zsírozása, így ez a rész jóval könnyebben kiszárad. A terület érhálózata viszont rendkívül gazdag, hisz a szem és környéke nagyon tápanyagigényes testrésznek számít, az erek pedig sokkal erősebben átlátszanak a vékony bőrrétegen. Arról sem szabad megfeledkezni, hogy az itt található izmok folyamatosan mozgásban vannak (pislogunk, hunyorgunk), ezzel is terhelve az érzékeny, vékony bőrt. A szemkörnyék ápolása a fentiek miatt különös gondosságot igényel.

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 500 forintért, vagy regisztrálj, és 1 héten keresztül minden előfizetői tartalmat megnézhetsz.
Ízelítő a cikk tartalmából
Hogyan védjük a szemkörnyéket, és mire figyeljünk az ápolás, illetve sminkelés során?
Próbáld ki most kedvezményesen!
Az előfizetés ára az első hónapban csak 500 Ft, ezt követően 1490 Ft havonta. Ha van már előfizetésed, lépj be .