A maszkviselés miatt most még nagyobb hangsúlyt kap a tekintetünk. A Nők Lapja 2021/16. számának cikke.

Amíg az arcunkat, orrunkat fedő maszk kötelező kiegészítő marad, sokkal nagyobb figyelem irányul a tekintetünkre. A szem és a szemkörnyék pedig árulkodik: itt látszanak leginkább a fáradtság jelei, az, ha nem iszunk elég folyadékot, és az idő is alaposan rajtuk hagyja a nyomait. Az alábbi trükkökkel sokat tehetünk az üde külsőért.

A szem körül vékonyabb a bőr, mint arcunk többi részén, és sokkal kevesebb olyan rost található itt, amely a bőr feszességét, ruganyosságát biztosítja. Emellett kevesebb a faggyúmirigy, ennek feladata – többek között – a bőrfelszín zsírozása, így ez a rész jóval könnyebben kiszárad. A terület érhálózata viszont rendkívül gazdag, hisz a szem és környéke nagyon tápanyagigényes testrésznek számít, az erek pedig sokkal erősebben átlátszanak a vékony bőrrétegen. Arról sem szabad megfeledkezni, hogy az itt található izmok folyamatosan mozgásban vannak (pislogunk, hunyorgunk), ezzel is terhelve az érzékeny, vékony bőrt. A szemkörnyék ápolása a fentiek miatt különös gondosságot igényel.

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 500 forintért, vagy regisztrálj, és 5 előfizetői tartalmat megnyitunk neked!
Ízelítő a cikk tartalmából
Hogyan védjük a szemkörnyéket, és mire figyeljünk az ápolás, illetve sminkelés során?
Próbáld ki most kedvezményesen!