Ez a nap más, mint a többi! – Receptek a változatosság jegyében

Menütervezés napról napra, fókuszban a sokféleség! A Nők Lapja 2021/16. számának Gasztro rovata.

Megkönnyíti a menü kialakítását és változatossá teszi a hétköznapokat, ha a maradékok felhasználásán túl minden napra más típusú új ételben gondolkodunk. Terei-Vigh Krisztina segít a tervezésben.

Levesnap: Tejszínes gombaleves zöldségekkel

Hozzávalók 4 személyre:

  • 20-20 dkg shiitake és laskagomba
  • 20 dkg sárgarépa
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1,5 liter víz
  • 1 teáskanál őrölt kurkuma
  • fél teáskanál őrölt Cayenne-bors
  • 2 dl főzőtejszín
  • 20 dkg zöldborsó
  • 15 dkg leveles spenót

A gombákat megmossuk, felszeleteljük, a répát meghámozzuk, felkarikázzuk. Lábasban kevés olajon átforgatjuk, kissé megpirítjuk őket. A fokhagymát megpucoljuk, a zöldségekhez reszeljük. Felöntjük kb. 1,5 liter vízzel, sózzuk, belekeverjük a kurkumát és a Cayenne-borsot. Fedő alatt 20 percig főzzük. Amikor a répa megpuhult, beleöntjük a tejszínt, hozzáadjuk a borsót és a megtisztított spenótleveleket. További 3-4 percig főzzük, majd melegen tálaljuk.

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 500 forintért, vagy regisztrálj, és 5 előfizetői tartalmat megnyitunk neked!
Ízelítő a cikk tartalmából
Még több recept a folytatásban!
Próbáld ki most kedvezményesen!