Színes és ínycsiklandó finomságok. A Nők Lapja 2021/15. számának Gasztro rovata.

Most már nem csak a lelkünkben, de a természetben, a kertben és a piacokon, a boltok polcain is megjelent a tavasz. Onnan már csak egy lépés, hogy a friss színeket, illatokat az asztalra varázsoljuk!

Tavaszi lencsesaláta joghurttal

Hozzávalók 4 személyre:

  • 25 dkg barna lencse
  • 20 dkg sárgarépa
  • 1 darab kápiapaprika
  • 10 cm-es póréhagymadarab
  • 2 csokor petrezselyem
  • fél dl vörösborecet
  • 1 dl olívaolaj
  • 2 dl natúr görög joghurt

A lencsét alaposan megmossuk, bő sós vízben puhára főzzük. Közben a zöldségeket megtisztítjuk, lencse méretű apró kockákra vágjuk. A megfőtt lencsét leszűrjük, és amíg még forró, hozzákeverjük a zöldségeket, az ecetet és az olajat. Hagyjuk kihűlni, majd tálaláskor joghurtot kanalazunk a tetejére.

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 500 forintért, vagy regisztrálj, és 5 előfizetői tartalmat megnyitunk neked!
Ízelítő a cikk tartalmából
Még több recept a folytatásban!
Próbáld ki most kedvezményesen!