„Ő csak megölel” – Lovas Rozi mesél pályatársáról, Csomós Mari színművészről

Kollégák, barátok, bensőséges játékkal. A Nők Lapja 2021/15. számának interjúja.

Hasonlítanak, és ez nem csak akkor látszik, ha a nemzet színészének fiatalkori fotóit nézegetjük. Hogy a személyiségükben sok az egyezés, az már a fiatal színésznő egyetemi évei alatt kiderült. Bensőséges játékukról, elvitathatatlan tehetségükről nem is beszélve. Végül mindketten a Radnóti Színház társulatának tagjai lettek, és ma egy színpadon állnak. Lovas Rozival pályatársáról, Csomós Mariról beszélgetek.

– Szervusz, Rozi, hogy vagytok a kisfiaddal?

– Köszönöm, jól! Most éppen Nagymaroson, a férjem szüleinél várjuk a járvány végét. Misa az előbb aludt el. Tíz hónapos, már ácsorog, lépeget, szerintem nemsokára elindul.

– Olyan az anyaság, ahogy elképzelted?

– Még olyanabb! Ilyen boldogságot álmodni sem lehet.

– Tavaly májusban született Misa, pont előtte kezdődött a karanténidőszak. Mari látta már a fiadat? Tudom, hogy jóban vagytok.

Még nem, mert Csomira most nagyon vigyázunk, nehogy elkapja a vírust. De tudom, alig várja, hogy bemutassam neki. Addig fotókat küldök róla, ő meg gyönyörködik bennük. Emlékszem, mennyire örült, amikor elárultam neki, hogy várandós vagyok! Teljesen meghatódott. Csomival az első perctől kezdve volt közöttünk valami mély rokonszenv. Négy éve kerültem a Tháliából a Radnóti Színházba, Kováts Adél hívott, amikor átvette Bálint Andrástól a stafétabotot. Egy pillanatig nem gondolkodtam, elfogadjam-e a meghívást. Ebben benne volt, hogy olyan színészlegendákkal dolgozhatok majd együtt, mint például Csomós Mari. Kíváncsi voltam, ő hogyan épít fel egy szerepet, hogyan létezik a színpadon. Egyáltalán, vonzott, hogy a közelében lehetek.

– Azelőtt sosem találkoztatok?

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 500 forintért, vagy regisztrálj, és 1 héten keresztül minden előfizetői tartalmat megnézhetsz.
Ízelítő a cikk tartalmából
Hogyan emlékszik vissza a megismerkedésükre?
Milyen Csomós Mari civilben?
Mit tanult Maritól, amit csak neki köszönhet?
Próbáld ki most kedvezményesen!
Az előfizetés ára az első hónapban csak 500 Ft, ezt követően 1490 Ft havonta. Ha van már előfizetésed, lépj be .