A rendes lány, a harcos és az optimista – Címlapinterjú Balázsovits Edittel

100% optimizmus és online színház. A Nők Lapja 2021/15. számának interjúja.

Balázsovits Edit elemében van. Amikor mindenki lelombozva számolja a napokat, hogy meddig tarthat még a járvány, ő minden mondatával optimizmust sugall, pedig megpróbálta a vírus. Beszélgetésünk apropója azonban nemcsak ez, hanem a dunaszerdahelyi maffia húsz évvel ezelőtti rémtetteit feldolgozó, A rendes lányok csendben sírnak című darab online bemutatója is.

– Ön is rendes lány, aki csendben sír?

– Egyre rendesebb lány vagyok, és egyre csendesebben sírok. De ebben nincs semmi rossz. Szerintem ez normális folyamat. Az ember egyre inkább elfogadja azt, mi van vele, mi van körülötte, és miről szól az élete. Vagy éppen miről nem szól. Mi sikerült, mi nem? Én egyre realistábbá válok. Korábban sokkal harcosabb voltam – és ez nem feltétlenül pozitív dolog. Hülyén is tudtam harcos lenni: gondolkodás nélkül, fejjel mentem a falnak. Nem hiszem, hogy ez ideális. Nekem kifejezetten jót tesz, hogy változom, és kicsit csendesebb vagyok.

– Felnőtt?

– Elég későn. Nem is olyan régen minősítettem magamat felnőtt embernek. Persze még mindig a szüleim kislánya vagyok – de azért már alakul a dolog.

– Hol vannak a felnövés mérföldkövei? A gyerek születésénél például?

– Például ott is. De nálam ez sem volt éles váltás. Bár sokat tanultam a gyerekemtől, az lassabb folyamat volt. Gyakran arra gondolok, milyen szívesen végigcsinálnám vele még egyszer. Lehet, hogy sokkal jobb lenne neki, ha repetázhatnánk.

– Mit csinálna másként?

– Több időt töltenék vele. Richárd tizenöt éves, és ez az életkor nehéz szakasz egy anya életében. Mert persze itt van velem – csak hát már nincs rám annyira szüksége. Amikor megszületett, bele kellett szoknom abba, hogy egy kicsit feladjam magamat miatta – vagy érte. Most viszont nagyon nehezen engedem el, hogy nem kellek napi 24 órában.

– Dr. Vekerdy Tamás emlegette, hogy a kamaszra rá kellene tenni egy táblát: „Átépítés miatt zárva.”

– Istenem! Micsoda pasi! A fiammal éppen ez történik. Néha kinyit, de csak két és fél percekre. Viszont ha olyankor épp nem érek rá, akkor annyi, lehet, hogy négy nap múlva próbálkozhatok újra.

– Nem szokta azzal nyugtatni magát, hogy mindez azért mennyivel lazább annál, mint ami a Rendes lányok csendben sírnak című legújabb darabban történik a szereplőkkel?

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 500 forintért, vagy regisztrálj, és 1 héten keresztül minden előfizetői tartalmat megnézhetsz.
Ízelítő a cikk tartalmából
Milyen egy online bemutató?
Szerinte az online színház megmarad a járvány után?
Mennyiben más részt venni egy külföldi produkcióban?
Próbáld ki most kedvezményesen!
Az előfizetés ára az első hónapban csak 500 Ft, ezt követően 1490 Ft havonta. Ha van már előfizetésed, lépj be .