A Nők Lapja 2021/14. számának Szépség rovata.

A tavasz legfontosabb kozmetikai feladata a bőr felkészítése a jó időre, ami azért lényeges, mert az áprilisi napsütés önmagában is erős, ráadásul a fényszegény téli hónapok után a bőrünk érzékenyebben, gyakran gyors leégéssel reagál a sokkhatásszerű verőfényre.

Az UV-sugarak hatása

Ugyan a napsugárzás még nem olyan intenzív, mint nyáron, mégis célszerű napvédő termékeket használnunk, mert pillanatok alatt leéghetünk. A sugárzás hatására megindul az a folyamat, amely nemcsak barnává teszi bőrünket, de fel is gyorsítja a felhám öregedését.

Háromféle sugárzás létezik. Az UVC nem éri el a földet, ezért számunkra nem veszélyes, viszont az UVB felelős a leégésért, az UVA-nak pedig hosszú távú következményei vannak, mint például az idő előtti bőröregedés vagy a foltszerű barna elszíneződések. A lényeg, nem kell ahhoz leégni, hogy a bőrünk tavasszal károsodjon, elég némi bőrpír, és a sejtek máris sérülnek.

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 500 forintért, vagy regisztrálj, és 1 héten keresztül minden előfizetői tartalmat megnézhetsz.
Ízelítő a cikk tartalmából
Még több hasznos szépségtipp a folytatásban!
Próbáld ki most kedvezményesen!
Az előfizetés ára az első hónapban csak 500 Ft, ezt követően 1490 Ft havonta. Ha van már előfizetésed, lépj be .