A Nők Lapja 2021/14. számának Gasztro rovata.

A régóta húzódó járványhelyzet, az aggodalom, az állandó stressz mindannyiunkat próbára tesz, de a közös vacsora, az ínycsiklandó falatok pillanatok alatt harmóniát teremtenek. Ezúttal csupa könnyen elkészíthető finomságot kínálunk.

Fűszeres sárgarépa-krémleves magvakkal

Hozzávalók:

  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 cm-es friss gyömbérdarab
  • 2 teáskanál kurkuma
  • 1 teáskanál őrölt római kömény
  • 80 dkg-1 kg sárgarépa
  • só, frissen őrölt bors
  • fél citrom facsart leve
  • 2 dl főzőtejszín

A feltéthez:

  • 5-6 evőkanál olajos mag, vegyesen (mogyoró, mandula, szezám-, napraforgó-, tökmag stb.)
  • 1 evőkanál vaj
  • 1 csokor újhagyma
  • fél csokor petrezselyem

A finomra vágott vöröshagymát megpároljuk az olívaolajon, hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát, hozzáreszeljük a gyömbért, megszórjuk a kurkumával és a római köménnyel. Megpirítjuk, majd hozzáadjuk a megtisztított, felkarikázott sárgarépát. Felöntjük kb. 1 liter vízzel, és puhára főzzük a répát. Botmixerrel pürésítjük, sózzuk, borsozzuk, a citrom facsart levével savanyítjuk. Hozzáöntjük a tejszínt, és összemelegítjük. A feltéthez a magvakat száraz serpenyőben megillatosítjuk, majd félretesszük. Beledobjuk a serpenyőbe a vajat, és megpirítjuk rajta a felkarikázott újhagymát. A levest a pirított hagymával és magvakkal, illetve az aprított petrezselyemmel megszórva kínáljuk.

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 500 forintért, vagy regisztrálj, és 5 előfizetői tartalmat megnyitunk neked!
Ízelítő a cikk tartalmából
Még több recept a folytatásban!
Próbáld ki most kedvezményesen!