Képzeletbeli utazás a szomszédba a Nők Lapja 2021/14. számának cikkével.

Amikor majd ismét útra kelhetünk, biztosan sokan választjuk legközelebbi kedvencünket, Ausztriát. Hogy unalmas? Tévedés: rengeteg ott még a felfedeznivaló.

Tizenhét olyan városkát is ajánlhatunk, amelyek – távol a nagyvárosok zajától – ékszerként bújnak meg Ausztria hegyei és völgyei között. Mindnek több száz éves múltja, történelmi városközpontja és sajátos bája van, amit bármelyik évszakban élvezni lehet. Ezekben a kisvárosokban ritkábban állnak meg az utazók, ezért a helyiek valóban örülnek az idegeneknek, őszinte szeretettel fogadják és megbecsülik őket. Az sem utolsó szempont, hogy mivel némelyik település kissé távolabb fekszik a legfontosabb útvonalaktól, valamivel olcsóbban lehet megszállni, enni-inni, múzeumba menni.

Polgárok pompás házakban

Amikor megérkeztünk Steyr középkori házakkal körbezárt főterére, meghökkentünk a látványtól: érintetlen szépség, igazi történelmi hangulat fogadott – nem számítottunk rá.

Az Enns és Steyr folyó összefolyásánál fekvő, ezeréves város Európa egyik legszebb főterével büszkélkedhet. Legrégebbi házának gótikus homlokzata közel hatszáz éve, 1450-ben épült. Bummerlhausnak, dundi kutyus háznak becézik a helyiek, mivel az egykor az oroszlánhoz címzett fogadó cégérén látható figura inkább hasonlított ebre, mint az állatok királyára. Mi is megvizsgáltuk – jó a szemük a steyrieknek…

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 500 forintért, vagy regisztrálj, és 5 előfizetői tartalmat megnyitunk neked!
Ízelítő a cikk tartalmából
Mit érdemes látni, merre érdemes indulni, ha egyszer újra lehet utazni?
Próbáld ki most kedvezményesen!