Képzeletbeli utazás a szomszédba a Nők Lapja 2021/14. számának cikkével.

Amikor majd ismét útra kelhetünk, biztosan sokan választjuk legközelebbi kedvencünket, Ausztriát. Hogy unalmas? Tévedés: rengeteg ott még a felfedeznivaló.

Tizenhét olyan városkát is ajánlhatunk, amelyek – távol a nagyvárosok zajától – ékszerként bújnak meg Ausztria hegyei és völgyei között. Mindnek több száz éves múltja, történelmi városközpontja és sajátos bája van, amit bármelyik évszakban élvezni lehet. Ezekben a kisvárosokban ritkábban állnak meg az utazók, ezért a helyiek valóban örülnek az idegeneknek, őszinte szeretettel fogadják és megbecsülik őket. Az sem utolsó szempont, hogy mivel némelyik település kissé távolabb fekszik a legfontosabb útvonalaktól, valamivel olcsóbban lehet megszállni, enni-inni, múzeumba menni.

Polgárok pompás házakban

Amikor megérkeztünk Steyr középkori házakkal körbezárt főterére, meghökkentünk a látványtól: érintetlen szépség, igazi történelmi hangulat fogadott – nem számítottunk rá.

Az Enns és Steyr folyó összefolyásánál fekvő, ezeréves város Európa egyik legszebb főterével büszkélkedhet. Legrégebbi házának gótikus homlokzata közel hatszáz éve, 1450-ben épült. Bummerlhausnak, dundi kutyus háznak becézik a helyiek, mivel az egykor az oroszlánhoz címzett fogadó cégérén látható figura inkább hasonlított ebre, mint az állatok királyára. Mi is megvizsgáltuk – jó a szemük a steyrieknek…

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 500 forintért, vagy regisztrálj, és 1 héten keresztül minden előfizetői tartalmat megnézhetsz.
Ízelítő a cikk tartalmából
Mit érdemes látni, merre érdemes indulni, ha egyszer újra lehet utazni?
Próbáld ki most kedvezményesen!
Az előfizetés ára az első hónapban csak 500 Ft, ezt követően 1490 Ft havonta. Ha van már előfizetésed, lépj be .