Egy különleges család különleges története a Nők Lapja 2021/13. számából.

Az Izsó család alig fér rá a képernyőmre. Az anyuka, Anita és az apuka, László hátrahúzódnak, hogy két kislányukra, Katára és főleg e történet főszereplőjére, Veronikára jusson több figyelem. Vera születése óta mozgássérült. A szülők a csillagokat is lehozzák az égről, hogy teljesebb életet biztosítsanak számára. Ha kell, maratonra mennek együtt.

Zavarban vagyok, mert nem látom a „Vidám Oroszlánt”. Izsóék alapítványának weboldalán fedeztem fel kislányuk fotóját, amint az oroszlános arcfestés mögül kikacsint a világra. Tüneményes jelenség.

– Ó, az a fénykép már nagyon régen készült, hatéves lehettem. Azóta tizenhat vagyok! – kacagja el magát Vera, és karjai széles mozdulatából, minden gesztusából kiolvasom, hogy pontosan tudja: itt ma ő a főszereplő.

– Általában ő a főszereplő – jegyzi meg mosolyogva az édesanyja. – Vera az állapota miatt rengeteg gondoskodást és odafigyelést igényel csecsemőkora óta. Nem véletlen, hogy a húga, Kata már háromévesen reklamált: „Mindig csak a Vera!” Attól kezdve ügyeltünk rá, hogy a két lány egyformán részesüljön a szeretetünkből és a figyelmünkből, de óhatatlanul Verának van szüksége több hétköznapi segítségre. Ma már valamivel könnyebb a dolgunk. A fejlesztéseknek köszönhetően a lányom járókerettel önállóan közlekedik, de néha a háromlábú bot is megteszi, igaz, sokszor elesik vele. Hosszabb utakra kerekesszékbe ül. De göröngyös út vezetett idáig.

Újratervezés indul!

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 500 forintért, vagy regisztrálj, és 1 héten keresztül minden előfizetői tartalmat megnézhetsz.
Ízelítő a cikk tartalmából
Futóverseny kerekesszékkel - hogyan érték el?
További szívhez szóló pillanatok az Izsó család életéből.
Próbáld ki most kedvezményesen!
Az előfizetés ára az első hónapban csak 500 Ft, ezt követően 1490 Ft havonta. Ha van már előfizetésed, lépj be .