Miért olyan népszerű mostanában a kézimunka? A Nők Lapja 2021/12. számának cikke.

Anyáink, nagyanyáink azért kötöttek és horgoltak, mert a szűkös kínálat mellett az otthon készített darabok egyéniséget vittek a ruházkodásukba. Napjainkban a kézimunka népszerűbb, mint valaha, ám teljesen más okokból.

Aki érzékenyebb a 21. század szeleire, egyáltalán nem vonja fel a szemöldökét, ha valakiről azt hallja, a kötögetés a hobbija. A kézimunka már rég nem csak az otthon ülő nagymamák kedvelt időtöltése. Minél szédületesebb iramban ömlenek a boltokba a ruhaipar termékei, annál nagyobb mértékben nő az emberek igénye az egyedi készítésű darabokra. Minél hangosabbá és kaotikusabbá válik a világ, annál nagyobb szükség van csendes, elmélyülést segítő hobbikra. És persze összetartó, támogató közösségekre. A kézimunka pedig mindezeket megadhatja.

Online tanulni technikákat 

Mivel a civilizált Nyugaton egyre többen dolgoznak a szolgáltatóiparban, vagy végeznek szellemi munkát, sokan elszoktak attól, hogy saját maguk állítsák elő használati tárgyaikat.

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 500 forintért, vagy regisztrálj, és 1 héten keresztül minden előfizetői tartalmat megnézhetsz.
Ízelítő a cikk tartalmából
Kik kaptak rá a kötésre a pandémia alatt?
Miért annyira népszerű ez a tevékenység?
Próbáld ki most kedvezményesen!
Az előfizetés ára az első hónapban csak 500 Ft, ezt követően 1490 Ft havonta. Ha van már előfizetésed, lépj be .