A szépség vándora – Torma Beatrix fotós, enteriőrtervező és stylist története

Az esztétika bűvöletében. A Nők Lapja 2021/11. számának cikke.

Találkozások és utazások története az egész életem – ezt mondta egy másik interjúban, de olyan találónak érzem, hogy átmentettem ide. Mert utazni sokféleképpen lehet, de csak úgy érdemes, ahogy ő teszi: kíváncsian, szabadon, átengedve magát az élményeknek és találkozásoknak.

Középkori toszkán villa, hatalmas belmagassággal, freskókkal. A kertben gigantikus, a trójait idéző vasló magasodik, gyerekek hancúroznak körülötte és benne. A bébiszitter birodalmához csigalépcső vezet, fürdőszobája egy régi szekrény. A magyar lány áll az ágy tetején, tenyerével a freskókat simogatja elbűvölten.

Ez a magyar lány, aki a kilencvenes évek elején a Firenze környéki Bagno a Ripoliban egy szobrász családjánál vigyázott a gyerekekre, Mátészalkán született, és szinte maximális pontszámmal vették fel a szegedi jogi karra. Biztonságos választás, de már az első évben kiderült, hogy a biztonság nem minden, legalábbis neki túl kevés. Ezért inkább évhalasztást kért, és váratlan fordulattal, nyelvtudás nélkül elment Olaszországba. Járta az országot, dolgozott gyerekek mellett, étteremben, ha kellett, takarított, közben időnként hazajött, levizsgázott, majd ment vissza. Fontos évek, fontos találkozások.

– Önfejű vagyok, makacs, de racionális is. Ha hiszek valamiben, akkor nincs előttem akadály. Édesanyám is ilyen, hatvanévesen kezdett erdőt telepíteni… Első diplomás vagyok a családban, a szüleim támogatták a tanulmányaimat, mégis elfogadták, hogy éveket halasztottam, és külföldre mentem. Akkor nem volt még mobiltelefon, sokszor nem tudták, mi van velem, de szerintem egészségesebb volt úgy a világ, könnyebb volt felnőni. Riccardóéktól Szicíliába utaztam, olyan ismerősökhöz, akikkel előző évben egy nápolyi kempingben találkoztam. Leszálltam Cataniában a vonatról; mindenhol fekete ruhás férfiak, mint a filmekben. Szicília a kontrasztok világa, tájban, ételben, mindenben. A szicíliai ember nem adja könnyen magát, de ha sikerül elnyerned a bizalmát, életed végéig számíthatsz rá. Drámai sűrűségű, izgalmas hely. Az emberek eleinte bizalmatlanok, de ha át tudsz törni egy határt, nagyon odaadják magukat.

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 500 forintért, vagy regisztrálj, és 1 héten keresztül minden előfizetői tartalmat megnézhetsz.
Ízelítő a cikk tartalmából
Honnan indult a karrierje?
Mióta élete része a fotózás?
Próbáld ki most kedvezményesen!
Az előfizetés ára az első hónapban csak 500 Ft, ezt követően 1490 Ft havonta. Ha van már előfizetésed, lépj be .