Pannonhalmára kirándulunk. A Nők Lapja 2021/11. számának cikke.

Ahogy közeledünk, a dombtetőn a főapátság – vagy ahogy a helyiek nevezik, a „Vár” – messziről látszik, bármelyik irányból érkezzünk is. Könnyű elképzelni, hogyan magasodhatott már ezer évvel ezelőtt is a környék fölé. De Pannonhalma nemcsak az időtlenségről szól, friss ötlekkel várja korunk kirándulóit is.

Ezen a furcsa télen, februárban, amikor Pannonhalmán jártunk, nemcsak az évente egyszer látható, sárga virágú téltemető nevű növénykének örültünk meg, hanem az Omnibus Bisztró food trackjéből kapható sütőtökkrémlevesnek is. Míg előbbi beszédes nevével azt sugallta, mindjárt itt a tavasz, utóbbi az ezt cáfoló mínuszokat enyhítette forrón, narancssárgán, pirított tökmaggal és fahéjas puszedlivel. Praktikusan papírpohárban tálalva, hiszen csak a kezünkből költhettük el az ebédünket. De ne szaladjunk ennyire előre, ebéd előtt kell egy kis séta, kezdjük azzal! 

Párizs főépítészének nyomában

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 500 forintért, vagy regisztrálj, és 1 héten keresztül minden előfizetői tartalmat megnézhetsz.
Ízelítő a cikk tartalmából
Látnivalók a környéken.
Illatmúzeum „orrközelből”.
Próbáld ki most kedvezményesen!
Az előfizetés ára az első hónapban csak 500 Ft, ezt követően 1490 Ft havonta. Ha van már előfizetésed, lépj be .