Nem életkorfüggő a véleményvezérség! A Nők Lapja 2021/11. számának cikke.

Szeresd magad! Most kezdődik csak az élet! – biztatja nőtársait az ezüstkorú francia influenszer és modell, Caroline Ida az Instagram-oldalán. És nincs egyedül! Világszerte egyre több ötvenpluszos nő posztol magáról élettől sugárzó, gyönyörű képeket a közösségi oldalakon. Egy eddig „láthatatlan” nemzedék mutatja meg magát büszkén.

No lám, egy percig nem figyelünk oda, és máris 180 fokos fordulatot vesz a világ. Most is mi történt?! Az ötvenpluszos nők végre megrázták magukat, és fityiszt mutattak a több évtizede tartó, és – valljuk be! – egyre nyomasztóbb fiatalságkultusznak. „Leírtatok minket, de nem hagyjuk magunkat! Az élet még nagyon hosszú, és mi szeretnénk megvalósítani az álmainkat” – üzenik a társadalomnak, bátorságot csepegtetve ezzel ezüstkorú nőtársaikba. Persze nincs új a nap alatt, hiszen már Aradszky László is megénekelte a homályba vesző hatvanas-hetvenes években, hogy „Nem csak a húszéveseké a világ! / Az úton még poroszkál / Nemde néhány korosztály…”. Meg azt is, hogy „aki ma húszéves, holnap huszonegy”. És rossz hírem van: a huszonegy sem fog örökké tartani, szemben a Forever 21 üzletlánc szlogenjével.

Az én életem, az én szabályaim

Apropó, divatcégek! Caroline Idát, az Instagramon fiftyyearsofawoman néven szereplő francia hölgyet röviddel a hatvanadik születésnapja előtt fedezte fel egy népszerű francia fehérneműmárka, amelynek mára az arca lett. Az idősödő, ősz hajzuhatagáról ismert hölgy a fotósok álma, úgy pózol, mintha erre született volna, és egy percig nem szégyenkezik a ráncai, a megereszkedett hasa és a százas csípője miatt, sőt! Nemrég is azt írta egyik fekete-fehér, Photoshopot szándékosan nem látott (!) képe alá: „Ilyen vagyok, és büszke vagyok a ráncaimra, amelyekből az egész, hullámvölgyekkel tarkított életem kiolvasható.” Caroline kedvenc szlogenje: I am not perfect, but I am limited edition! Azaz: Nem vagyok tökéletes, de csak egy van belőlem! Majd némi provokatív éllel, de kedvesen hozzáteszi: Belőled is?

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 500 forintért, vagy regisztrálj, és 1 héten keresztül minden előfizetői tartalmat megnézhetsz.
Ízelítő a cikk tartalmából
Mit érdemes még tudni Caroline Idáról?
Miért egyre vonzóbbak az emberek számára az ötvenpluszos influenszerek?
Maye Musk, az egyik legismertebb „ezüst véleményvezér”.
Próbáld ki most kedvezményesen!
Az előfizetés ára az első hónapban csak 500 Ft, ezt követően 1490 Ft havonta. Ha van már előfizetésed, lépj be .