Nem életkorfüggő a véleményvezérség! A Nők Lapja 2021/11. számának cikke.

Szeresd magad! Most kezdődik csak az élet! – biztatja nőtársait az ezüstkorú francia influenszer és modell, Caroline Ida az Instagram-oldalán. És nincs egyedül! Világszerte egyre több ötvenpluszos nő posztol magáról élettől sugárzó, gyönyörű képeket a közösségi oldalakon. Egy eddig „láthatatlan” nemzedék mutatja meg magát büszkén.

No lám, egy percig nem figyelünk oda, és máris 180 fokos fordulatot vesz a világ. Most is mi történt?! Az ötvenpluszos nők végre megrázták magukat, és fityiszt mutattak a több évtizede tartó, és – valljuk be! – egyre nyomasztóbb fiatalságkultusznak. „Leírtatok minket, de nem hagyjuk magunkat! Az élet még nagyon hosszú, és mi szeretnénk megvalósítani az álmainkat” – üzenik a társadalomnak, bátorságot csepegtetve ezzel ezüstkorú nőtársaikba. Persze nincs új a nap alatt, hiszen már Aradszky László is megénekelte a homályba vesző hatvanas-hetvenes években, hogy „Nem csak a húszéveseké a világ! / Az úton még poroszkál / Nemde néhány korosztály…”. Meg azt is, hogy „aki ma húszéves, holnap huszonegy”. És rossz hírem van: a huszonegy sem fog örökké tartani, szemben a Forever 21 üzletlánc szlogenjével.

Az én életem, az én szabályaim

Apropó, divatcégek! Caroline Idát, az Instagramon fiftyyearsofawoman néven szereplő francia hölgyet röviddel a hatvanadik születésnapja előtt fedezte fel egy népszerű francia fehérneműmárka, amelynek mára az arca lett. Az idősödő, ősz hajzuhatagáról ismert hölgy a fotósok álma, úgy pózol, mintha erre született volna, és egy percig nem szégyenkezik a ráncai, a megereszkedett hasa és a százas csípője miatt, sőt! Nemrég is azt írta egyik fekete-fehér, Photoshopot szándékosan nem látott (!) képe alá: „Ilyen vagyok, és büszke vagyok a ráncaimra, amelyekből az egész, hullámvölgyekkel tarkított életem kiolvasható.” Caroline kedvenc szlogenje: I am not perfect, but I am limited edition! Azaz: Nem vagyok tökéletes, de csak egy van belőlem! Majd némi provokatív éllel, de kedvesen hozzáteszi: Belőled is?

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 500 forintért, vagy regisztrálj, és 5 előfizetői tartalmat megnyitunk neked!
Ízelítő a cikk tartalmából
Mit érdemes még tudni Caroline Idáról?
Miért egyre vonzóbbak az emberek számára az ötvenpluszos influenszerek?
Maye Musk, az egyik legismertebb „ezüst véleményvezér”.
Próbáld ki most kedvezményesen!