Idézetek, emberi kapcsolatok, időutazás... A Nők Lapja 2021/10. számának interjúja.

1. Van olyan idézet, amire sokat gondol, ami szerint az életét próbálja élni?

Idézetmániás vagyok, van egy füzetem is, amibe kiírom őket. Nincs nap, amikor ne jutna eszembe például, amit Vekerdy Tamás mondott: „Az olvasás – ha élvezetet okoz – segít élni. Átélni és túlélni is.” De például Szabó Magdától is találtam egyet, amit most aktuálisnak érzek: „Úgy kell élni, hogy míg a világban forgolódunk, ne súroljuk le más emberről a bőrt.”

2. Mi a legjobb dolog, amit 30 ezer forint alatt vett?

Bármelyik könyvet említhetném. Az irodalom olyan erőforrás, amihez mindig nyúlhatok. Kiszakít a mindennapokból, feloldja a magányt – a könyvnél nem tudok jobb társat. Nálam az olvasás már durva függőség.

3. Kitől tanult a legtöbbet az elmúlt év során?

Sokáig rettegtem Nádas Pétert olvasni, féltem, hogy nem fogom érteni, hogy még kevés vagyok hozzá. Amikor viszont a tavaszi karantén beütött, nekiültem a Párhuzamos történeteknek. Nagy együtt olvasás lett belőle: az online térben megkértem a követőimet, hogy csatlakozzanak hozzám. Minden héten más szakértővel elemeztem a történetet, és a legvégén beszélgethettem Nádas Péterrel. Rengeteget tanultam tőle a prioritásokról, az értékrendről, és általa sokat gondolkodtam a halálon is.

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 500 forintért, vagy regisztrálj, és 1 héten keresztül minden előfizetői tartalmat megnézhetsz.
Ízelítő a cikk tartalmából
Még több kérdés és válasz a folytatásban!
Próbáld ki most kedvezményesen!
Az előfizetés ára az első hónapban csak 500 Ft, ezt követően 1490 Ft havonta. Ha van már előfizetésed, lépj be .