Önelfogadás és...? A Nők Lapja 2021/10. számának cikke.

Nem kell jobb emberré válnunk, párt vagy munkahelyet váltanunk, több akaraterőt gyűjtenünk ahhoz, hogy elérjük a számunkra ideális testsúlyt. Minden megvan hozzá bennünk most is. Viszont az elsődleges feladatunk nem a diéta lesz, hanem önmagunk megismerése.

A Fogadd el önmagad! alapvetően jó mondat, de nem minden esetben elegendő ahhoz, hogy megbarátkozzunk a testünkkel vagy a testalkatunkkal. És ha nem előzi meg az Ismerd meg önmagad!, akkor gyakorlatilag nem is beszélhetünk valódi önelfogadásról.

– Sokan azt hiszik, ismerik önmagukat, csak mert elég idősek – kezdi dr. Lukács Liza étkezési zavarokkal foglalkozó szakpszichológus –, miközben az önismeret egyáltalán nem korfüggő. Két-három beszélgetés után ezt be is szokták látni a hozzám fordulók, ami nem minden esetben örömteli és felszabadító felismerés. Inkább megdöbbentő és elbizonytalanító, de mindenkinek onnan kell elindulnia, ahol éppen tart. A fogyás önismereti út és lehetőség is egyben – tekintsünk rá így, önsanyargatás helyett. Önmagamért tenni, önmagamról gondoskodni, önmagamat tisztelni, szeretni és elfogadni: nagyjából ebben a sorrendben találkozhatunk valódi önmagunkkal a folyamat során.

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 500 forintért, vagy regisztrálj, és 1 héten keresztül minden előfizetői tartalmat megnézhetsz.
Ízelítő a cikk tartalmából
Mi legyen a hűtőben?
Ki az, akinek mégsem célszerű elfogadni az alkatát egészségügyi okok miatt?
Hogyan eszik, aki jól eszik?
Próbáld ki most kedvezményesen!
Az előfizetés ára az első hónapban csak 500 Ft, ezt követően 1490 Ft havonta. Ha van már előfizetésed, lépj be .