Önelfogadás és...? A Nők Lapja 2021/10. számának cikke.

Nem kell jobb emberré válnunk, párt vagy munkahelyet váltanunk, több akaraterőt gyűjtenünk ahhoz, hogy elérjük a számunkra ideális testsúlyt. Minden megvan hozzá bennünk most is. Viszont az elsődleges feladatunk nem a diéta lesz, hanem önmagunk megismerése.

A Fogadd el önmagad! alapvetően jó mondat, de nem minden esetben elegendő ahhoz, hogy megbarátkozzunk a testünkkel vagy a testalkatunkkal. És ha nem előzi meg az Ismerd meg önmagad!, akkor gyakorlatilag nem is beszélhetünk valódi önelfogadásról.

– Sokan azt hiszik, ismerik önmagukat, csak mert elég idősek – kezdi dr. Lukács Liza étkezési zavarokkal foglalkozó szakpszichológus –, miközben az önismeret egyáltalán nem korfüggő. Két-három beszélgetés után ezt be is szokták látni a hozzám fordulók, ami nem minden esetben örömteli és felszabadító felismerés. Inkább megdöbbentő és elbizonytalanító, de mindenkinek onnan kell elindulnia, ahol éppen tart. A fogyás önismereti út és lehetőség is egyben – tekintsünk rá így, önsanyargatás helyett. Önmagamért tenni, önmagamról gondoskodni, önmagamat tisztelni, szeretni és elfogadni: nagyjából ebben a sorrendben találkozhatunk valódi önmagunkkal a folyamat során.

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 500 forintért, vagy regisztrálj, és 5 előfizetői tartalmat megnyitunk neked!
Ízelítő a cikk tartalmából
Mi legyen a hűtőben?
Ki az, akinek mégsem célszerű elfogadni az alkatát egészségügyi okok miatt?
Hogyan eszik, aki jól eszik?
Próbáld ki most kedvezményesen!