Bányainé Nagy Judit, Tapasztó Orsi és Fancsikai Eszter októberben felrobbantották az internetet videóikkal, népszerűségük pedig azóta is töretlen. A Nők Lapja 2021/9. számának interjúja.

„Nem akarok beleszólni, de gyerek mellé kutya! Hát rátapad a szőr a májára!” – csak egy idézet a „nemakarokbeleszólni”-anyukák egyik videójából, s máris nem kell magyaráznom, miért akadt négy hónap alatt százezer követőjük az Instagramon! Tapasztó Orsi, Fancsikai Eszter és Bányainé Nagy Judit úgy tartanak elénk görbe tükröt, hogy miközben magunkon nevetünk, el is gondolkodunk az ostoba előítéleteken, amelyekkel megkeserítjük egymás életét.

– Sziasztok, lányok! Nem akarok beleszólni, de nem kellene nektek ilyenkor ebédet főznötök a családnak? Szombat délelőtt van. (Meglepett csend, aztán kirobban belőlük a nevetés.)
ORSI: Majd rendelünk valami kaját! (Legyint, és viccesen forgatja a szemét, ahogy a jeleneteiben szokta.) Nézd, akinek nincs önreflexiója, az nyilván nem a mi videóinkat nézi.
ESZTER: Néha gonoszak tudunk lenni, de esküszöm, az életben ártalmatlanok vagyunk. Mi társadalmi jelenségekről készítjük a videóinkat, előítéletekről, bántó megjegyzésekről, arról az együttérzést nélkülöző viselkedésről, amelyet bárki megtapasztalhat az élete során az anyósa, a barátnője vagy más anyukák „jóvoltából”. A társadalom előítéletes és kegyetlen, nem mi.

– Régebb óta ismeritek egymást? Ez a nagy összhang azt feltételezi.
ORSI: Nem. Az Instagramon találkoztunk, néhány hónapja. Körülnéztem, és ennek a két lánynak ugyanarra a srófra járt az agya, mint nekem. Ők is készítettek vicces videókat. Addigra én már kitaláltam a „Zsorcika anyukája” karaktert, de úgy éreztem, ha a saját oldalamon, az orsInstán elkezdek vicceskedni, elterelem a figyelmet a mélyebb, fontosabb tartalmakról. Támadt egy ötletem: próbáljuk meg hármasban! Hál’ istennek a lányok nyitottak voltak rá.

– Dicséretes. Konkurenciaharc is lehetett volna belőle. És a nevetek kinek köszönhető? Nem akarok beleszólni – minden kéretlen kritika így szokott kezdődni. Zseniális!
ESZTER: Judit ötlete volt. Felmerültek nevek, mint Kovács Marika meg hasonlók, de mindegyik karakter behatárolta volna a témát, ráadásul foglaltak is voltak. Utólag ez nagy szerencsének bizonyult.

– Október elején kezdtétek feltenni a videóitokat, és egyetlen hét leforgása alatt felrobbantottátok az Instát. Huszonegyezer követőtök akadt!
JUDIT: Mi lepődtünk meg legjobban. Őszintén, nem gondoltuk, hogy az iróniára vevők lesznek az emberek. Ki szereti, ha kifigurázzák, nem? Emlékszem, egész nap pörgött az oldal, én fél egykor feküdtem le, akkor állt ezren az elérés. Hú, gondoltam, mi lesz ebből?!

– Az lett, hogy négy hónap alatt a százezret is túlléptétek. Megünnepeltétek?
ESZTER: Van is nekünk arra időnk! Még szoptatunk Judittal.
ORSI: Ez van. Folyton gyerekeznek, nem is értem! (Kaján v igyor.)

– „Drágám, de rosszul nézel ki. Tudom, szültél, de akkor is!” – Orsitól idéztem. Valóban ennyire gonoszak lennénk? Szerintetek miért bántjuk egymást?

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 500 forintért, vagy regisztrálj, és 1 héten keresztül minden előfizetői tartalmat megnézhetsz.
Ízelítő a cikk tartalmából
Milyen ma anyának lenni?
Ilyen ügyekért álltak ki eddig a videóikkal.
Hogy jut idejük arra, amit közösen csinálnak?
Próbáld ki most kedvezményesen!
Az előfizetés ára az első hónapban csak 500 Ft, ezt követően 1490 Ft havonta. Ha van már előfizetésed, lépj be .