Hermann Hesse, billogok, a bolygó jövője... A Nők Lapja 2021/7. számának interjúja.

1. Van olyan idézet, amire sokat gondol, ami szerint az életét próbálja élni?
Az utóbbi években a mesék mellett újra sok filozófiai művet olvasok. Most például egy taoista könyvben rábukkantam, hogyan tehet szert az ember belső békére, nyugalomra, hogyan élhet aggodalmaktól mentes életet. Lao-Ce szerint azok az emberek, akik úgy élnek, hogy takarójuk az ég, szekerük a föld, paripájuk a négy évszak, vezetőjük a fény és a sötét, és így tartanak ki az út mellett, elérik ezeket a minőségeket. Egy ideje megpróbálom ezt az elvet követni.

2. Mi a legjobb dolog, amit 30 ezer forint alatt vett?
Egy remek illóolaj-párologtató. Még a karantén elején tettem rá szert, ez segített átvészelni az év legnehezebb napjait. Megtapasztaltam az illóolajok jótékony hatását hangulatra, egészségre, közérzetre, de még a gondolataimra is.

3. Ha lenne egy kristálygömb, amiből bármit megtudhatna a jövőjéről, mit szeretne tudni?
Jaj, bele nem néznék! Pont az teszi érdekessé az életet, hogy nem tudhatjuk, mi vár ránk, nincs előre kiszámítható hossza, tétje, forgatókönyve. A jövő firtatása helyett inkább próbálok együtt mozogni az idővel, és mindig abban lenni, amit elém hoz a nap. Ez épp elég nagy kihívás.

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 500 forintért, vagy regisztrálj, és 1 héten keresztül minden előfizetői tartalmat megnézhetsz.
Ízelítő a cikk tartalmából
Még több kérdés és válasz a folytatásban!
Próbáld ki most kedvezményesen!
Az előfizetés ára az első hónapban csak 500 Ft, ezt követően 1490 Ft havonta. Ha van már előfizetésed, lépj be .