Édes a köszönet – Harmath Eszter, a KarantÉNkonyhám csoport létrehozójának története

A női összefogás ereje a Nők Lapja 2021/7. számának Élettöténet rovatában.

Ha a női szeszélyről süteményt neveztek el, javaslom, találjuk ki a női összefogás sütijét is. Persze ütősebb névvel. Egy nem egészen egy éve szerveződött közösség biztosan ismeri a legfontosabb összetevőket. A csoport alapítóját, Harmath Esztert mutatjuk be, ő találta ki, hogy receptek megosztásán túl együtt mondjanak köszönetet a járvány idején rengeteget dolgozó mentősöknek. Sütikkel.

Még hogy pocsék év volt 2020? Már akinek! Harmath Eszter létrehozott egy gyorsan gyarapodó Facebook-csoportot, és ide posztolt receptjeiből, fotóiból karácsonyra megjelent KarantÉNkonyhám című könyve. Mindez egy hirtelen ötletből, hátha mást is érdekel, hogyan oldja meg egy kétgyerekes anyuka a négytagú család napi étkezését a karanténos hetekben, hónapokban. Követve a csoport híreit, néha leesik az ember álla: jé, ezt is lehet brokkoliból, spárgából, afrikai harcsából? Eszter legutóbb parmezánba forgatta a csicseriborsót, úgy sütötte meg. Őrület!

Zserbó, hókifli, répatorta 

És nem csak a konyhában vannak ötletei: az ő javaslatára ez a lelkes közösség nagyon is kézzelfogható módon mondott köszönetet sok-sok mentősnek: süteményeket sütöttek és vittek nekik Kőszegtől Békéscsabáig a mentőállomásokra.
Zserbó, kalács, kekszek, bejgli, hókifli, palacsinta, mézeskalács, finomságok lekvárral, mákkal, dióval, csokival. Répatorta volt? Volt! És zabos tallér, kókuszgolyó, almás pite, túrós kocka. Hozzá sós kifli, pogácsa, sőt libamáj és rántott húsos szendvics. Mert az is részt akart venni az akcióban, akinek a sütés nem megy. Akadt, aki kemoterápia előtt készítette el a maga adagját, és kezelésre menet adta be a mentősöknek. Egy kismama azon izgult, hogy maradjon ideje a sütésre, nehogy a kiírt dátum előtt induljon meg a vajúdás.

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 500 forintért, vagy regisztrálj, és 1 héten keresztül minden előfizetői tartalmat megnézhetsz.
Ízelítő a cikk tartalmából
Hogyan érte el Eszter, hogy ennyien tegyenek egy jó ügyért?
Honnan jött az ötlet?
Próbáld ki most kedvezményesen!
Az előfizetés ára az első hónapban csak 500 Ft, ezt követően 1490 Ft havonta. Ha van már előfizetésed, lépj be .