Gasztrokalandok a Nők Lapja 202/7. számának Útitárs rovatában.

Olaszország a leghatékonyabb turistamágnes, van ott minden: hegyek, tengerpart, kultúra, tapintható történelem. De legyünk őszinték: az olasz gasztronómiának is nagy szerepe van abban, hogy időről időre muszáj visszatérnünk. A pizza-fagyi-tészta szentháromságban az utolsó idézi elő a legnagyobb függőséget.

Önmagára rajzol céltáblát az, aki egy cikk terjedelmében kíván az olasz tésztákról értekezni. Van pár kőbe vésett szabály, például hogy nem tesznek a főzővízbe olajat, csak sót; vagy hogy a halas, rákos, kagylós tésztákra nem kerülhet sajtféleség. Ezenkívül magukra az olaszokra is megosztottság jellemző. Ahogy nálunk is mindenki esküszik a töltött káposzta vagy a halászlé helyes elkészítésének egyetlen üdvözítő módjára, ugyanígy régiónként, városonként, sőt családonként változik, mi a legnagyobb kedvenc, és annak hogyan szól a pontos receptje. Éppen ezért, az olasz vidéket járva a legjobb a helyiektől megkérdezni, mit válasszunk. Egy dolog biztos: lelkesen és hosszan fognak válaszolni.

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 500 forintért, vagy regisztrálj, és 1 héten keresztül minden előfizetői tartalmat megnézhetsz.
Ízelítő a cikk tartalmából
Hányféle változata van az olasz pastának?
Hol érdemes tésztázni az országban?
Kalandozások a konyhában.
Próbáld ki most kedvezményesen!
Az előfizetés ára az első hónapban csak 500 Ft, ezt követően 1490 Ft havonta. Ha van már előfizetésed, lépj be .
Ez is érdekelhet