Nem lehet nem szeretni! A Nők Lapja 2021/7. számának Gasztro rovata.

Az olasz tésztákat a legjobb úgy elkészíteni, ahogy az olaszok teszik. A Dél-Olaszországból származó séfben, Gennaro Contaldóban megbízhatunk, és nemcsak azért, mert Jamie Oliver mentora és barátja, hanem mert hagyományos családi receptekre alapozva építette fel a karrierjét.

A receptek eredetileg Gennaro Contaldo Pasta Perfetto! – A legfinomabb olasz tésztaételek című könyvében jelentek meg, a HVG Könyvek gondozásában.

Pennette lencsével és gombával

4 személyre:
• 200 g Castelluccio lencse (vagy zöld/barna lencse) • 300 g pennette tészta • 4 ek. extraszűz olívaolaj • 2 gerezd fokhagyma • 160 g barna csiperke, vékony szeletekre vágva • 200 g passzírozott paradicsom (passata) • 20 g reszelt parmezán • tengeri só • frissen aprított petrezselyem a tálaláshoz
A lencsét forrásban lévő vízben puhára főzzük (a csomagoláson ellenőrizzük a javasolt főzési időt). Közben nagy fazékban sós vizet forralunk, és a tésztát al dente állagúra főzzük (a csomagoláson ellenőrizzük a javasolt főzési időt). Mindezzel párhuzamosan az olívaolajat serpenyőben közepes lángon felforrósítjuk, rádobjuk a fokhagymát, és 1 percig pirítjuk. Hozzáadjuk a gombát, 5 percig kevergetve pirítjuk, hozzáöntjük a paradicsomot, majd 10 percig főzzük. A lencsét leszűrjük, és a szószhoz adjuk. A tésztát is leszűrjük, a szószhoz adjuk, és összekeverjük. Belekeverjük a reszelt parmezánt is, levesszük a tűzről, majd kevés vágott petrezselyemmel meghintve tálaljuk.

A legjobb olasz lencsefajta a Castelluccio, amit jobb delikátboltokban szerezhetünk be. Ha nem kapunk ilyet, használjunk apró szemű barna vagy zöld fajtát, amit nem kell előre beáztatni – a biztonság kedvéért azonban mindig ellenőrizzük a csomagoláson a javasolt főzési útmutatót.

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 500 forintért, vagy regisztrálj, és 5 előfizetői tartalmat megnyitunk neked!
Ízelítő a cikk tartalmából
Még több recept a folytatásban!
Próbáld ki most kedvezményesen!