Irány a Mars! A Nők Lapja 2021/7. számának cikke.

Január elején, habár a részvényárfolyamok változásai miatt csak négy napig, de a földi közlekedés és az űrutazás forradalmasítását életcéljául kitűző Elon Musk lett a világ leggazdagabb embere. Kevés olyan személy akad, mint ő, akinek csökönyössége és eredetisége lehetővé tette, hogy több iparágban is maradandót alkosson, sőt mi több, gyökeresen átformálja azokat. Ő a csodabogár, akinek egyetlen mondata 52 milliárd dollárt ér.

A negyvenkilenc éves dél-afrikai feltaláló és vállalkozó a 2020-as évet még a 35. helyen kezdte, az idén azonban már a csúcsot ostromolja. Tavaly novemberben előzte le elektromos autókból szerzett vagyonával a leggazdagabbak listájának negyedik helyén álló Bill Gatest, decemberben a facebookos Mark Zuckerberget, idén januárban pedig már a jó ideje világelső Amazon-vezér, Jeff Bezos pozícióját veszélyeztette. Elon Musk tavalyi látványos előretörése annak köszönhető, hogy miközben a hagyományos autók gyártói akár 30 százalékos visszaesést is elszenvedtek a koronavírus-pandémia kitörésének évében, addig az elektromos autókat gyártó és töretlen népszerűségnek örvendő Tesla a vártnál is jobban zárta az évet, ugyanis 450 autó híján félmillió darabot értékesített.
Hogy Elon Musk rakétasebességgel növekvő gazdasági és társadalmi hatását jobban megértsük, arra a legjobb példa, hogy egyetlen mondata 52 milliárd dolláros emelkedést okozott a minap egy cég értékében, ráadásul egy félreértésnek köszönhetően. A 42 millió Twitter-követővel rendelkező Tesla-vezér mindöszsze annyit írt, hogy „használd a Signalt!”, azaz egy üzenetküldő alkalmazást, ami egyébként nincs jelen a tőzsdén, mire az emberek lóhalálában venni kezdték egy hasonló nevű cég papírjait. A Signal alkalmazást egyébként a WhatsApp alternatívája gyanánt ajánlotta mint olyan platformot, ami nem gyűjti a felhasználók adatait, ő maga ugyanis sem a Facebookot, sem a hozzájuk tartozó WhatsAppot nem használja. Ahogy azt a véleményét sem rejtette véka alá, hogy Donald Trump, illetve a Parler konzervatív közösségi oldal letiltásával a Twitter, a Facebook és az Amazon döntéshozói szerinte „a szólásszabadság de facto döntőbíráivá” nevezték ki magukat.

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 500 forintért, vagy regisztrálj, és 1 héten keresztül minden előfizetői tartalmat megnézhetsz.
Ízelítő a cikk tartalmából
Milyen a kapcsolata az apjával és hogyan ítélik meg őt magát?
Mi az, amiért a világ egyik leggazdagabb embere?
Hogyan viszonyul a jövőhöz?
Próbáld ki most kedvezményesen!
Az előfizetés ára az első hónapban csak 500 Ft, ezt követően 1490 Ft havonta. Ha van már előfizetésed, lépj be .