Gertrude Stein, meglepetésbuli, versenytánc és zenélés... A Nők Lapja 2021/6. számának interjúja.

1. Ha a világon bárkit meghívhatna, kit látna vendégül vacsorára?
Gertrude Steint, az extravagáns írót, műgyűjtőt és mecénást, akinek párizsi lakása a 20. század elején a művészvilág központja volt. Olyan nagyságokkal lehetett itt találkozni, mint Picasso, Modigliani, Braque, Cole Porter vagy Czóbel Béla. Nagyon sok történetére kíváncsi lennék.

2. Mi a legjobb dolog, amit 30 ezer forint alatt vett?
A kutyám, Fáni. Két éve egy hirdetési újságban láttam meg a kétéves golden retriever kislány fotóját. Olyan esdeklően nézett, hogy eldöntöttem, érte megyek, és elhozom. Bár volt már kutyánk, nem hittem, hogy így lehet szeretni egy állatot. Fáni szófogadó, ragaszkodó, nyugodt, okos, igazi társ, családtag.

3. Kitől tanult a legtöbbet az elmúlt év során?
A tavaly elhunyt, Párizsban élő Reigl Judit festőművésztől. Most fejeztem be az életéről szóló könyvet, amelynek számomra a legnagyobb tanítása az volt, hogy az ember vállalja önmagát, elszántan menjen azon az úton, amit helyesnek vél, akár a legnagyobb kockázatok és nélkülözés árán is. Nem szabad engednie a művészi hitvallásából, önazonosnak kell maradnia. Az idő őt igazolta: az egyik legnagyobb kortárs művész volt, munkáit a világ legrangosabb múzeumaiban állítják ki.

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 500 forintért, vagy regisztrálj, és 1 héten keresztül minden előfizetői tartalmat megnézhetsz.
Ízelítő a cikk tartalmából
Még több kérdés és válasz a folytatásban!
Próbáld ki most kedvezményesen!
Az előfizetés ára az első hónapban csak 500 Ft, ezt követően 1490 Ft havonta. Ha van már előfizetésed, lépj be .