Könyvajánló a Nők Lapja 2021/6. számából.

Mindenkinek megvan a maga Szerb Antal-története. Az enyém A Pendragon legendával kezdődött, amit az egyik barátnőmtől kaptam kölcsön, majd az Utas és holdvilággal folytatódott. Sokáig nem tudtam eldönteni, a kettő közül melyiket szeretem jobban. Aztán jött a Szerelem a palackban című novellagyűjtemény, és a kérdés eldőlt: ezt a kötetet, és benne is a címadó elbeszélést.

Mindig úgy képzeltem, Szerb Antal veszedelmes férfiú lehetett. Mármint veszedelmes abból a szempontból, hogy azt a típust képviselte, akibe egy nő egykettőre halálosan beleszeret. Feltéve, hogy a szóban forgó nő meg azt a típust képviseli, akinek a legfontosabb erogén zónája az agya, ennek megfelelően a férfiban intellektuális partnert (is) keres. Ha pedig olyan példányra talál, aki megtestesíti a számára fontos kulturális-szellemi értékeket, akkor azon nyomban elveszíti a fejét – és a szívét.

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 500 forintért, vagy regisztrálj, és 1 héten keresztül minden előfizetői tartalmat megnézhetsz.
Ízelítő a cikk tartalmából
További érdekességek a kötetről a folytatásban!
Próbáld ki most kedvezményesen!
Az előfizetés ára az első hónapban csak 500 Ft, ezt követően 1490 Ft havonta. Ha van már előfizetésed, lépj be .