Képzeletbeli utazás Kolumbiába a Nők Lapja 2021/6. számának cikkével.

Micsoda kaland: egy megelevenedett Márquez-regény, aminek részese lehet az ember… Olvastuk a könyveit. Kolumbia az ő forró, gőzölgő, mágikus realista országa. Így gondolkoztunk, erről álmodtunk, amikor nekivágtunk. 

Megőrültél? Kolumbiába akarsz utazni? Nem félsz, hogy megölnek? Az a sok drogháború, emberrablás meg állandó lövöldözés…! Ezt megkaptam, de bárki megkapja, aki ebbe az országba készül. Hiába, ilyesmi rögzült az emberek fejében. Pedig jó ideje nem ez a helyzet: az elmúlt sok-sok évben ilyen-olyan egyezségféle született a kormány és a gerillák, a gerillák és a különböző paramilitarista csoportok közt. Jó, akkor miért ne utazhatnék oda? Már csak azért is, mert éppen a folyamatos múltbéli polgárháborúk miatt viszonylag érintetlen, turistamentes hely ez, és már ettől is nagyon vonzó. Meg, nem mellékesen, Dél-Amerika legeslegszebb országáról van szó. Bolond, aki kihagyná.
Most, előreugorva, jelentenem kell: az utazás öt hete alatt egyszer sem fütyültek el droggal töltött golyók a fülem mellett. Kolumbia mára nem kockázatosabb, mint bármelyik másik ország Latin-Amerikában.

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 500 forintért, vagy regisztrálj, és 1 héten keresztül minden előfizetői tartalmat megnézhetsz.
Ízelítő a cikk tartalmából
Még több érdekesség Kolumbiáról a cikk folytatásában!
Próbáld ki most kedvezményesen!
Az előfizetés ára az első hónapban csak 500 Ft, ezt követően 1490 Ft havonta. Ha van már előfizetésed, lépj be .