Finomságok ünneplésre hangolva. A Nők Lapja 2021/6. számának Gasztro rovata.

Nem kell ahhoz feltétlenül Valentin-nap, hogy romantikus vacsorát varázsoljunk az asztalra, de ilyenkor kifejezetten jól jön néhány különlegesebb recept.

Mini lepénykenyér tejföllel és kaviárral

Hozzávalók:
• 1 csokor petrezselyem • 2 dl tejföl • 1 doboz piros vagy fekete kaviár (kb. 10 dkg). A tésztához: • 40 dkg liszt • 13 dkg víz • 13 dkg natúr joghurt • 1 dkg só • 1,5 dkg friss élesztő • olaj a sütéshez
A tészta hozzávalóit keverőtálba tesszük, simára gyúrjuk, letakarva a hűtőbe tesszük kelni. Másnap felhasználás előtt 15 perccel kivesszük a hűtőből, és olajos kézzel golflabdányi gombócokat formázunk belőle. A gombócokat kilapítjuk, és forró serpenyőben kevés olajon a lepények mindkét oldalát világosbarnára sütjük (oldalanként 3-4 perc). A lepényekre teszünk egykanálnyi – sóval és a finomra vágott petrezselyemmel ízesített – tejfölt, illetve egy kis kanál kaviárt, így kínáljuk.

Tipp:
Ha tudunk pizzalisztet (00-ás) vásárolni, érdemes abból készíteni.
A tésztát 3 napig eltarthatjuk a hűtőben, így bármikor frissen tudjuk sütni, akár serpenyőben, akár sütőben.
Kínálhatunk mellé húsos vagy zöldséges ragut (pl. curryt), de akár kencék mellé is fogyaszthatjuk.

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 500 forintért, vagy regisztrálj, és 5 előfizetői tartalmat megnyitunk neked!
Ízelítő a cikk tartalmából
Még több recept a folytatásban!
Próbáld ki most kedvezményesen!